Verduurzaming in de bouw
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Verduurzaming in de bouw

  • 10 februari 2015

Duurzaamheid… Het lijkt het toverwoord in alle sectoren van de markt. Voor de voedselketen is het een essentieel onderwerp; de voedselbehoefte zal wereldwijd de komende jaren immers sterk stijgen. Reden genoeg voor KIM Nederland om zich te focussen op onderwerpen die bijdragen aan duurzaamheid.

Het voorkomen van voedselverspilling, bijvoorbeeld door te korte houdbaarheid, is een belangrijk duurzaamheidsstreven. Door het bouwen van doordachte concepten kan een gesloten koelketen en een minimale bacteriegroei worden gerealiseerd, de zogenaamde high-care couveuse. Op deze wijze kan de THT aanzienlijk worden verlengd, waardoor voedselverspilling wordt teruggebracht. De KIM adviseurs zorgen samen met de klant voor het bereiken van een optimaal resultaat.

'Verduurzaming ... dankzij doordachte concepten'

Energiebesparing

Energiebesparing is een tweede item waar het bedrijf al jaren op focust. Door gebruik te maken van het zeer goed isolerende PIR schuim in isolatiepanelen met diktes tot 220 mm., worden isolatiewaardes bereikt tot Rc > 11 m2K/W. Het KIM isolatiepaneel is bovendien als een van de weinige PIR panelen voorzien van een BS1D0 keur. Dit houdt in dat naast zeer goede brandeigenschappen, er bij een onverhoopte brand een zeer geringe rookontwikkeling ontstaat. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook veiliger voor de mensen in het pand.

Herkomst van producten

Uiteraard bouwt  KIM Nederland onder de hoogste Breeam outstanding norm. Binnen deze norm wordt tijdens nieuwbouw gelet op de herkomst van de producten, de recyclebaarheid, het Cradle to Cradle principe, de energetische terugverdientijd van producten en de reisafstand van de montagemedewerkers op de bouw. Door een goed netwerk van eigen monteurs door het land kan KIM Nederland als geen ander hieraan voldoen.

www.kim-nederland.nl

Bron: Kim Nederland