Saskia Stender: Plannen is toekomst voorspellen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Saskia Stender: Plannen is toekomst voorspellen

  • 11 april 2023
  • Door: Saskia Stender

Hoe goed je voorbereiding ook is, en hoe strak je planning, het gaat altijd anders.

Ik heb net een project afgerond dat in november is gestart en januari naar de drukker moest. Dit liep (een beetje) uit. Na vele correctierondes en elke keer weer nieuw (beeld)materiaal, lag het eind maart pas op de pers. Eindelijk afvinken.

Daardoor loopt ook de rest van je planning in de soep. Dat zal niemand vreemd in de oren klinken. Het gaat nooit zoals je van tevoren hebt bedacht.

Zo is het ook met het weer. Begin maart ben ik gaan skiën in Italië. We kregen te horen dat we ontzettend veel geluk hadden; dit was de laatste week goede sneeuw, daarna zou het alleen gaan dooien. Volgend jaar toch maar wat eerder plannen voor de zekerheid. 

Wat schetst mijn verbazing? Eind maart bakken met sneeuw in de bergen, nog meer dan de hele maand februari. Wat is nou wijsheid, wanneer moet je dan gaan?

Met Pasen ben ik voor twee weken vertrokken naar Schotland, een kampeervakantie. Ja; in een tent. April is zo’n beetje de droogste periode van het jaar, check! Ik was alleen één dingetje vergeten. De temperatuur. Die is toch wel heel laag in april, we gaan de dubbele cijfers niet halen. Dat wordt dus afzien. Maar gepland is gepland. We gaan gewoon, nemen wat extra thermokleding mee en zien wel of we het warm houden. 

Dat is óók wat plannen inhoudt. Plannen, bijsturen, voortschrijdend inzicht en schakelen. Wees eerlijk, als alles precies volgens planning loopt, is het leven best wel saai!

Saskia Stender

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2023