Nutri-Score Calculator: Automatische Productlabels
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nutri-Score Calculator: up-to-date product labels

  • 16 oktober 2023

De Nutri-Scores komen eraan. Al is het vermelden van de score niet overal verplicht, het label biedt al wel houvast aan consumenten die op zoek zijn naar betere producten. Het invoeren van de Nutri-Score brengt echter complexe logistieke uitdagingen met zich mee. De Nutri-Score Calculator biedt uitkomst. 

“Het berekenen van de Nutri-Score gaat nog vaak gepaard met veel manueel werk,” weet Maarten Cordenier, partner bij delaware, uit ervaring. “Met de Nutri-Score Calculator van delaware is dat verleden tijd. Hiermee bereken je namelijk automatisch de Nutri-Score van jouw producten, op basis van jouw unieke recept,” legt hij uit. De tool is het resultaat van meer dan 20 jaar ervaring in de voedingsindustrie en het volgen van de actuele markttendensen. 

Continue transparantie; continue uitdaging

“De Nutri-Score moedigt de voedingsindustrie aan te streven naar transparantie en het aanbieden van gezondere opties”, vervolgt hij. “Hoewel voedingsbedrijven niet verplicht zijn om de score te plaatsen op producten die bestemd zijn voor de Nederlandse markt, maak je er wél een verschil mee in de winkelschappen. Producten met duidelijke productlabels worden vaker gekozen en je biedt er consumenten meer transparantie mee.”

Ook wie al in een vroeg stadium de voedingswaarde van zijn producten en recepten wil kunnen verbeteren, kan met de tool uit de voeten: “De Calculator geeft je al tijdens het maken van de nieuwe recepturen essentiële inzichten”, tipt Maarten. “Bijkomend voordeel: de oplossing is volledig geïntegreerd in de receptontwikkelingsapplicatie van SAP. Dat maakt handmatige spreadsheetberekeningen overbodig.”

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de Nutri-Score Calculator? De experts van delaware maken graag de vertaalslag van hun productfeatures naar de voordelen voor jouw praktijksituatie. “Ontdek wat de tool kan betekenen voor jouw voedingsbedrijf. Neem gerust contact met ons op,” besluit Maarten.

www.delaware.nl

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2023