Nocotech-systeem bereikbaar via de cloud
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nocotech-systeem bereikbaar via de cloud

  • 12 oktober 2020

Wanneer start en wanneer stopt de machine? Wat is het verbruik? Werkt alles zoals het moet? We willen en moeten áltijd inzicht hebben. Daarmee hebben en houden we volledige controle; vooral ook over het desinfectieproces. 

Nocotech is een geautomatiseerd desinfectiesysteem dat in Nederland door Simpel Desinfecteren wordt geleverd. Vele bedrijven in de voedingsindustrie hebben inmiddels één of meer van deze machines staan; in productieruimtes, kantines, kleedkamers, transportbusjes, etcetera. De Nocotech-machine maakt van een vloeistof (Nocolyse Food) op basis van waterstofperoxide een droge desinfecterende damp. Deze droge damp bestaat uit ‘superoxides’, waardoor álle micro-organismen geëlimineerd worden. 

Werkt ook tegen COVID-19

“Bijzonder trots zijn we op de officiële toelating van het CTGB voor het elimineren/ bestrijden van virussen; deze methode werkt dus ook tegen COVID-19”, vertelt Hugo ter Hoeve van Simpel Desinfecteren. “De fabrikant leverde wereldwijd tienduizenden machines aan ziekenhuizen, die de methode met succes inzetten om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen of te bestrijden. Ook ambulances worden, zeker na vervoer van besmette patiënten, volledig gedesinfecteerd met het Nocotech-systeem. Het werkt heel gemakkelijk, er blijft geen residu achter en er hoeft niet te worden nagespoeld.”

Er zijn drie typen machines. De Nocospray is de kleinste en draagbaar. Deze desinfecteert ruimtes tot 1.000 m³. De Nocomax Easy en Nocomax WM zijn een stuk groter. De Easy is mobiel, de WM wordt aan een wand bevestigd of op een rvs kar gezet. Deze twee machines kunnen elk ruimtes tot 20.000 m³ desinfecteren.

Nieuwe software

Momenteel ontwikkelt Simpel Desinfecteren voor deze twee grotere machines nieuwe software (een ‘dashboard’) waarmee klanten 24/7 hun Nocotech op afstand kunnen monitoren. Zo komt er een optie waarmee de machine via het dashbord aan- en uitgezet kan worden, en wordt het mogelijk om te checken of de machine heeft gewerkt, hoe lang deze heeft gewerkt en bijv. of er nog voldoende vloeistof is. En mocht er onverhoopt een keer een storing optreden, dan wordt de klant via een sms of een e-mail direct gewaarschuwd. Alle data worden vanzelfsprekend veilig opgeslagen, zodat het gehele desinfectieproces verifieerbaar is; essentieel voor certificerende instanties en de NVWA.

De module en software zijn al in november klaar. “Daarna gaan we het dashboard uitgebreid testen. Vanaf januari 2021 kunnen onze klanten er gebruik van maken”, vertelt Hugo ter Hoeve. 

www.simpeldesinfecteren.nl

Beeld: ©DIProduction/shutterstock.com

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2020