Efficiency over de hele linie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Efficiency over de hele linie

  • 10 maart 2015

Multivac presenteerde op Anuga FoodTec (van 24 tot en met 27 maart 2015 in Keulen) diverse innovaties: nieuwe machines die opvallen door slim toegepaste intelligente process- en bedieningstechnologieën. Het resultaat: optimale efficiency, zowel bij de kleine vacumeermachines als op een volautomatische high-end verpakkingslijn.

Highlight in de Multivac-stand (hal 8.1, stand D030/F039) was een turnkey volautomatische high-end verpakkingslijn. De lijn valt op door zijn flexibiliteit, egonomisch ontwerp en precisie. Marketingmanager Marcel van den Berge licht toe: “De lijn bestaat uit de dieptrekverpakkingsmachine type R245. Dankzij geoptimaliseerde werktuigconstructies verbruikt deze aanzienlijk minder verpakkingsmateriaal.

Prettig is ook dat het nieuwe werktuigwisselsysteem voor een kortere ombouwtijd zorgt, waardoor de machine een hogere beschikbaarheid heeft. Hij is voorzien van een thermo-transfer printer die direct op de bovenfolie print. Op de uitloop van de lijn zijn twee bovenbaan etiketteerders gemonteerd.” De verpakkingen op de lijn worden inline gezet door een MBS100 bandsysteem, op gewicht gecontroleerd door een MR822 checkweger en gestapeld door een stapelaar MPS 302. Alles uit eigen huis.

Vacuümverpakking

In de stand zagen we ook de dieptrekverpakkingsmachine R105 MF. Marcel: “MF staat voor MultiFresh: vacuumskin verpakken. De R105 is een zeer compacte machine op instapniveau. Bij het MultiFresh concept hoort ook onze eigen MultiFresh folie; een combinatie die garant staat voor een optimaal verpakkingsresultaat.” Opvallend is de T300, een automatische traysealer voor middelgrote capaciteiten. De op de Anuga getoonde uitvoering kan trays verwerken tot 140 mm diep (standaard is 110 mm). De T300 is voorzien van een thermo direct printer die direct op de sluitfolie print.

Nieuw

Een andere innovatieve machine is de T600, die zowel MAP- (modified atmosphere) als vacuümskinverpakkingen kan maken. De uitloop van de T600 wordt gekoppeld aan een transportband etiketteerder type Baseline L301 en een metaaldetector. Nieuw in de baseline serie is vacumeermachine Baseline P600. Deze dubbelkamer vacumeermachine is onder andere voorzien van uitneembare sealbalken.

Klein en flexibel

De kleinste uit de serie band-vacumeermachines is de Band-vacumeermachine B210. “Een flexibele machine die aan de wensen van de klant kan worden aangepast,” vertelt Marcel. Verder worden er diverse 'marking & inspection' producten getoond, waaronder een Multivac X-ray en diverse transportband etiketteerders.

www.multivac.com

Bron: Multivac