Besparen: aanschaf, onderhoud en energiekosten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Besparen: aanschaf, onderhoud en energiekosten

  • 16 november 2020

Familiebedrijf Detailresult Groep N.V. (DRG) exploiteert de formules Dirk en DekaMarkt. Voor een verbeterplan voor de afdelingen slagerij en bakkerij van het productie- en distributiecentrum in Velsen-Noord, schakelden ze BOGE Kompressoren in. 

Uit een eerste flowmeting door BOGE bleek de huidige compressor voor de slagerij te groot voor de capaciteit. In plaats van de 75 kW compressor, is tweemaal een 22 kW compressor beter. Ook de luchtkwaliteit kon geoptimaliseerd worden: met de  actiefkooladsorber DCZ-Serie die het restoliegehalte verkleint tot 0.003. Omdat het postfilter al gemonteerd is, kan de adsorber direct aangesloten worden. Het oppervlak van het actiefkool bindt bestaande oliedampen en geuren uit de perslucht. De voorgedroogde perslucht stroomt in de tanks van boven naar beneden door het kwalitatief hoogwaardige actiefkool.

Uit de flowmeting bij de bakkerij kwam naar voren dat de 75 kW compressor hier juist wél prima toepasbaar is. De compressor uit de slagerij werd daarom niet ingeruild, maar hergebruikt. BOGE heeft de installatie wel voorzien van extra geluidsdemping. Met de aanschaf van twee C30 BOGE schroefcompressoren, een standaard C30 compressor en een frequentiegeregelde C30 F schroefcompressor en het vijf jaar gratis garantieplan ‘BestCair’, kiest Detailresult voor zekerheid, en gaat het bedrijf bovendien flink besparen op energie- en onderhoudskosten.

De C30 en andere compressoren uit de C-serie laten zich het beste omschrijven als prestatiegerichte compressoren, zonder fratsen. Het geïntegreerde design zorgt voor korte verbindingen, met minimale drukverliezen tot gevolg. Ondanks hun zeer lage energieverbruik, zijn deze compressoren zeer krachtig. 

nl.boge.com/nl

Bron: BOGE Kompressoren