Koelen & Vriezen 2016
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Naar koelcellen en vrieshuizen

Snel en veilig transport is voor de koel- en vriessector van groot belang, omdat daardoor de productiviteit aanzienlijk stijgt. Een optimale klimaatscheiding in de deuropening is hierbij dé oplossing. Open deuren naar..

Lees meer

'Koel- en vriesbedrijf ook kennispartner'

14 juni 2016

“De eisen die de foodbranche aan de koudeketen stelt, worden steeds sterker,” zegt Aloys Putmans, CEO/directeur van Nekovri, “maar de koel- en vriesbranche timmert hard aan de weg om hun toegevoegde waarde te bewijzen in...

Wat biedt de koude-keten de vers-keten?

14 juni 2016

Nieuwe foodconcepten en aanbieders doen hun intrede, het tegengaan van voedselverspilling staat hoger op de agenda dan ooit, aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiency is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoe...

Netwerken

14 juni 2016

Ieder jaar houden we in april de Golfdag. Een sportief netwerkevenement waar nieuwe contacten ontstaan en bestaande worden aangetrokken. Elk jaar hoor ik van aanwezigen dat ze wel vaker met elkaar de baan in willen gaan....

'Nostalgie belemmert debat toevoegingen'

14 juni 2016

De consument heeft weinig vertrouwen in de levensmiddelenindustrie. De oorzaak is niet helder. “Wel helder is dat de industrie iets zal moeten doen om de communicatie met de consumenten te verbeteren,” aldus directeur Ph...

Voeding is hot, hou het koel!

14 juni 2016

Koelen en vriezen… een mooi thema vind ik. Onze vriezer is mijn beste maatje in het tegengaan van voedselverspilling. Ik pak er bijvoorbeeld alleen het aantal sneetjes brood uit dat ik nodig heb. Zo verdwijnt het niet in...

HAS breidt portfolio cursussen vlees uit

14 juni 2016

Naast de cursus Vleestechnologie biedt de HAS sinds 2016 ook de cursus Basis Vleestechnologie. Deze cursus is vooral geschikt voor mensen in de vleessector zonder technologische voorkennis en voor mensen die wél veel pra...

Expo 'Food te be'

14 juni 2016

Van 3D-geprinte ziekenhuismaaltijden tot melkrobots en van drijvende boerderijen tot kweekvlees; Nederland bruist van de innovatieve ondernemers. Een greep uit de innovaties op de expo ‘Food to Be’. Van 30 mei t/m 5 j...

Introductie Handtmann VF800

14 juni 2016

Een van de hoogtepunten van de IFFA was de introductie van de nieuwe en innovatieve Handtmann VF800 serie vacuüm vulmachines. De state-of-the art technologie, het hygiënische ontwerp, de extreme portienauwkeurigheid in c...

Online food meer dan 24 uur koel

14 juni 2016

Recycold® heeft recyclebare eenmalige coolpacks en distributiedozen ontwikkeld, die 100% duurzaam, 100% voedselveilig en 100% temperatuur gecontroleerd zijn. Food is momenteel de grootste groeier online. Met de lagere ma...

Asbest: Dwangsom bij overtredingen

14 juni 2016

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voert sinds medio 2014 inspecties uit met betrekking tot asbest bij bedrijven met industriële installaties. Destijds bleek uit inspecties bij de geïnspecteerde bedrijven dat d...

Facilicom Services Group neemt Kleentec over

14 juni 2016

Totaal facilitair dienstverlener Facilicom Services Group heeft met ingang van 12 mei 2016 Kleentec overgenomen. Kleentec is in Nederland marktleider in de reiniging, desinfectie en productieoptimalisatie voor de food in...

Duurzame palmolie de norm

14 juni 2016

Van alle palmolie die in 2015 door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is verwerkt, is 84% duurzaam. Dat blijkt uit de eindrapportage Task Force Duurzame Palmolie. Het aandeel duurzame palmolie in de Nederlandse ...