Hygiëne: Reiniging & Desinfectie 2016
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

PEF voor frites en chips

Pulsemaster BV uit Bladel introduceert een effectief nieuw Pulsed Electric Field (PEF) batch systeem op pilot schaal, onder de merknaam Solidus. Dit systeem kan worden ingezet voor het bepalen van de effecten van PEF op ..

Lees meer

Nieuw convenience-merk VanDrie Group

14 november 2016

Tijdens de internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL in Parijs lanceerde de VanDrie Group haar nieuwe merk JAN voor convenience producten. Onder het merk vallen producten als de kalfsburger en pulled kafsvlees. Later ...

Innovatieloket sport, voeding en gezondheid

14 november 2016

Topcentrum Eat2Move opende 28 oktober het innovatieloket voor voeding en bewegen, dat zich richt op bedrijven die producten of diensten ontwikkelen voor specifieke doelgroepen, zoals sporters en patiënten.  “Nieuwe ke...

QiSOFT naar nieuwe locatie

14 november 2016

QiSOFT, leverancier van de QIS software-suite, is verhuisd naar een mooi en ruimer pand in Breda. QiSOFT Nederland is flink gegroeid en heeft de ambitie verder uit te breiden. “We hebben op de nieuwe locatie meer mogelij...

Reparaties en onderhoud

14 november 2016

De voedingsindustrie stelt hoge eisen aan vloeren: ze moeten zware mechanische belasting kunnen hebben, goed reinigbaar zijn, voldoende antislip bieden in natte omstandigheden en bestand zijn tegen de oliën, vetten en zu...

Duurzaam desinfecteren: Beter én goedkoper

14 november 2016

Het Nocospray-desinfectieconcept heeft nu bijna een jaar de Ctgb-toelating: tijd om de balans op te maken. Het Nocospray-desinfectieconcept heeft bijna een jaar de Ctgb-toelating: tijd om de balans op te maken. “Een b...

Bederf van vacuüm verpakt vers vlees

14 november 2016

Met vacuüm verpakken bescherm je vers vlees  tegen verontreiniging tijdens vervoer en opslag, en het vertraagt microbiologisch bederf. Door bovendien de temperatuur tijdens transport steeds verder omlaag te brengen, is h...

Kansrijke bezoek-afspraken maken

14 november 2016

Vind jij koude acquisitie (cold-calling) ook zo lastig? Dan ben je niet de enige; het behoort tot één van de minst geliefde activiteiten van organisaties. Laten we er geen doekjes om winden: veel mensen vinden volledig n...

Beschermdee atmosfeer remt groei micro-organismen

14 november 2016

Kunnen jullie kip onder beschermende atmosfeer verpakken? Die vraag kwam uit de markt en bewoog Heijs Food Products ertoe een nieuwe verpakkingsmachine aan te schaffen. Hans van Norden van het kipveredelingsbedrijf: “Mul...

Biofilm: De sluipmoordenaar in de voedingsindustrie

14 november 2016

Het kan jaren goed gaan. Lage microbiologische waarden, met vlag en wimpel door ATP-metingen heen. Tot een onverwachte uitbraak van micro-organismen. Dit is een aanwijzing voor de aanwezigheid van biofilm, een onzichtbaa...

Kaasveredeling Kruijt verminderd risico's

14 november 2016

Kaasveredeling Kruijt in Zegveld heeft haar productie explosief zien groeien. De fabriek die drie jaar geleden werd gebouwd, is al bijna niet meer toereikend. Wanneer de productie zo snel stijgt, wordt de kans op het mis...

Pakjes en zakjes

14 november 2016

Gemak dient de mens. In de afgelopen decennia is het aanbod aan gemaksvoeding enorm gestegen. Maaltijdpakketten, kant-en-klare soepen en sausjes, en nog veel meer. De bereiding is simpel. Zakje poeder, beetje water erbij...

Open communicatie Hago en Comé

14 november 2016

Ondernemer Marc Spreuwenberg startte in 2007 met het leveren van gesneden champignons aan de verwerkende industrie. Inmiddels is hij Europees marktleider. De schoonmaak besteedt hij uit aan Hago Food & Industry. “Ik ben ...