Innovatieloket sport, voeding en gezondheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Innovatieloket sport, voeding en gezondheid

  • 14 november 2016

Topcentrum Eat2Move opende 28 oktober het innovatieloket voor voeding en bewegen, dat zich richt op bedrijven die producten of diensten ontwikkelen voor specifieke doelgroepen, zoals sporters en patiënten. 

“Nieuwe kennis is belangrijk om vragen uit de sport- en zorgpraktijk te vertalen naar innovatieve oplossingen. Voor bedrijven in deze sector biedt het loket tal van mogelijkheden voor ondersteuning,” aldus prof. Frans Kok, voorzitter van de stuurgroep Eat2Move. “Naast hulp bij  projectdefinitie en -uitvoering, wordt toegang geboden tot de nieuwste kennis en faciliteiten van de partners in Eat2Move. Denk hierbij aan geavanceerde meetapparatuur, assessmentmethoden of contact met experts.” Het loket is verbonden aan de afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research. De verbinding op sport, voeding en gezondheid en de open toegang hiertoe, maakt het loket uniek in Nederland.

Expertise en netwerken bundelen

Eat2Move bundelt de expertise en netwerken van belangrijke organisaties op het gebied van voeding, (top)sport en zorg. Kennis over optimale voeding voor topsporters kan breed ingezet worden voor gezondheidsbevordering en de zorg. De Wageningen Campus ligt midden in een toonaangevende regio als het om voeding en gezondheid gaat, en Eat2Move verbindt kennis aan de praktijk. De faciliteiten en expertise van Sportcentrum Papendal  en Ziekenhuis Gelderse Vallei vormen proeftuinen voor respectievelijk sport en zorg. Met NOC*NSF is een directe afstemming met de sporters en sportbegeleiding. Michiel Scheffer: “Gelderland is de internationale proeftuin voor innovaties in voeding, sport en gezondheid van de Provincie Gelderland. Zowel multinationals, MKB’ers als startup bedrijven zijn welkom bij het innovatieloket voor samenwerking. Zo maken we samen werk van innovatie in Gelderland.”

 www.eat2move.nl

Bron: © Stasique/Shutterstock