Tweede Repak machine voor Lettix
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Tweede Repak machine voor Lettix

  • 14 oktober 2024

Dat de verpakkingsmachines van Repak niet alleen geschikt zijn voor voedingsindustrie weet Lettix als geen ander. Lettix is gespecialiseerd in het produceren, assembleren, verpakken en steriliseren van medische en niet medische producten. Dat hierbij de hoogste hygiëne en veiligheidseisen komen kijken is geen verrassing.

Omdat Lettix verschillende producten verpakt, waaronder disposable instrumentarium en procedure sets is de veelzijdigheid van de Repak machines van belang. De vormdelen zijn makkelijk binnen enkele minuten te vervangen en met de juiste pre-sets in de HMI worden direct de juiste waarden gehanteerd.

Met de tweede Repak dieptrekker heeft Lettix een veelzijdige extra verpakkingslijn toegevoegd aan het bedrijfsproces.

Hoewel de hygiëne eisen bij zowel voeding als medische producten enorm hoog zitten, komen ze elk met hun eigen uitdagingen. Waar de uitdagingen van de voedingsindustrie bij Repak al bekend waren, zijn de uitdagingen van de medische industrie nog wat nieuwer. Zo dient er rekening gehouden te worden met het eventueel steriliseren van verpakkingen, waarbij het belangrijk is dat de kunststof verpakking hiervoor geschikt is.

Door de veelzijdigheid van de Repak dieptrekkers is geen enkel product een probleem. De folies zijn makkelijk te wisselen, en ook de vormdelen zijn dankzij het zijwisselsysteem snel en zo ergonomisch mogelijk te wisselen. Met het nieuwe HMI en de vooraf ingestelde presets is de machine binnen enkele minuten gebruiksklaar om andere producten te verpakken.

repak.nl

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2024