Nieuwbouw Oerlemans Plastics feestelijk geopend
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwbouw Oerlemans Plastics feestelijk geopend

  • 07 november 2022

Vrijdag 4 november 2022 heeft burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena de nieuwbouw bij Oerlemans Plastics geopend. Het betrokken productie- en bouwteam van het grote project op industrieterrein De Rietdijk was ooggetuige van deze mooie mijlpaal. Naast de huidige fabriek van de verpakkingsproducent aan de Industrieweg in Giessen is ruim 8.800 vierkante meters aan extra productie- en kantoorfaciliteiten gerealiseerd.

De nieuwbouw maakt het mogelijk om te kunnen blijven voldoen aan de verwachte groei en verduurzaming in de markt voor hoogwaardige flexibele kunststof folies en verpakkingen. Oerlemans Plastics is sinds 1972 actief in deze markt en gaat haar capaciteit als producent en kennispartner verder uitbreiden. Het openingsmoment is ook meteen de aftrap van het jubileumjaar, waarin het 50-jarig bestaan wordt gevierd.

Met deze uitbreiding maakt het bedrijf grote stappen op basis van extrusie-mogelijkheden (het vervaardigen van kunststof folie en verpakking) en biedt dit nieuwe kansen op de nationale en internationale markt. De focus ligt op het maken van barrière verpakkingen, die te recyclen zijn en een duurzamer alternatief qua verpakking bieden voor veel producten uit de foodwereld.

De uitbreiding zorgt voor een verdubbeling in omvang van de huidige locatie op industrieterrein de Rietdijk in Giessen, waar al een drukkerij, confectie, warehouse, kantoor, laboratorium (OTC) en reprocentrum (ORC) zijn gevestigd.

Oerlemansplastics.nl

Bron: Oerlemans Plastics