Kweekvlees op boerderijen in heel Europa?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Kweekvlees op boerderijen in heel Europa?

  • 27 januari 2023

RESPECTfarms start een onderzoek om boeren in staat te stellen vlees rechtstreeks uit dierlijke cellen te kweken, op hun bestaande boerderijen. Met investeringen van zowel Europese regeringen, NGO's en partners uit de industrie weten zij binnen 18 maanden of dit haalbaar is.

Met een divers consortium is RESPECTfarms op 19 januari 2023 gestart met het haalbaarheidsonderzoek. Het consortium bestaat uit RESPECTfarms, de pionier op het gebied van kweekvlees Mosa Meat, Priva - een toonaangevend technologiebedrijf in de landbouw, en landbouwer Leon Moonen met de boerderij Crole. Met verdere steun van de Duitse vleesalternatievenpionier Rügenwalder Mühle, de Zwitserse boerenbond fenaco Genossenschaft, de coöperatieve bank Rabobank en de Belgische dierenrechtenorganisatie GAIA brengt RESPECTfarms de essentiële onderdelen van de voedselwaardeketen en expertise op relevante gebieden samen.

Conceptontwikkeling en haalbaarheidsstudie

RESPECTfarms wil het concept van de productie van kweekvlees op conventionele boerderijen bewijzen door een kweekvleesboerderij en een digitaal prototype te ontwerpen. Het onderzoek richt zich op drie gebieden: diervriendelijke celselectie, circulaire celvoeding en functionele bioreactoren die geschikt zijn voor de boerderij. Terwijl de implicaties van een lokale waardeketen en circulariteit van middelen in overweging worden genomen, zullen alle elementen worden opgenomen in een geschikt bedrijfsmodel voor boeren.

Respectfarms.com

Bron: RESPECTfarms