Meatable onthult worst van gekweekt varkensvlees
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Meatable onthult worst van gekweekt varkensvlees

  • 21 juli 2022

Meatable heeft voor het eerst beelden onthuld van zijn varkensworst. De gecultiveerde worst is het eerste product van Meatable dat tot doel heeft echt vlees te creëren dat de groeiende honger van de planeet kan stillen zonder daarbij het milieu of dieren te schaden.

De worst van de toekomst

De onthulling van Meatable's gecultiveerde worsten betekent een belangrijke doorbraak voor het bedrijf. Sinds de lancering in 2018 heeft Meatable zijn proces ontwikkeld en verfijnd om gekweekt vlees te kweken met behulp van opti-ox™-technologie, zonder ooit FBS (foetaal runderserum) te hoeven gebruiken. Het bedrijf heeft slechts één enkel celmonster nodig, onschadelijk genomen van een dier, om de natuurlijke groei van spieren en vet te repliceren om echt vlees te creëren. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf enorme stappen gezet om de gekweekte worsten te creëren die dezelfde structuur, textuur, glans en uitgesproken varkenssmaak hebben. Het duurt slechts enkele weken om de worsten van Meatable te kweken.

Het creëren van een nieuwe voedselorde

Meatable besloot worst te maken om potentiële klanten in Europa en de VS tevreden te stellen. Duitsland alleen al is goed voor ongeveer 27% van het totale volume aan worst dat wereldwijd wordt geconsumeerd. Meatable hoopt dat zijn worst de eerste stap zal zijn om gekweekt vlees toegankelijker te maken voor het grote publiek.

Momenteel is de verkoop van kweekvlees in Europa echter niet legaal. Meatable heeft nauw samengewerkt met regelgevende instanties in Nederland om de aanname van een motie te steunen die het mogelijk zal maken om tegen het einde van 2022 op grotere schaal kweekvlees te proeven. Naarmate de regelgevings- en veiligheidsnormen zich de komende jaren ontwikkelen, hoopt Meatable dat het zijn producten in 2025, zo niet eerder, op grote schaal aan consumenten kan verkopen.

Meatable.com

Bron: Meatable