Plastics Europe voorkomt pelletverlies in milieu
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Plastics Europe voorkomt pelletverlies in milieu

  • 26 januari 2023

Plastics Europe, de vereniging van kunststoffabrikanten in Europa, en EuPC, de vereniging van Europese kunststofverwerkers, hebben de lancering aangekondigd van het geharmoniseerde Europese certificeringssysteem Operation Clean Sweep® (OCS). Dit nieuwe instrument is een mijlpaal voor het programma in zijn streven naar nul verlies van pellets in het milieu.

Het verlies van kunststofpellets in onze ecosystemen is onaanvaardbaar, maar kan helaas in alle stadia van de waardeketen voorkomen, ondanks de toepassing van de huidige standaardcontroles op het gebied van milieu-, veiligheids- en kwaliteitsbeheer. Het Operation Clean Sweep®-programma is ontwikkeld om bedrijven te helpen lekkage van pellets aan te pakken met een reeks belangrijke aanbevelingen en instrumenten.

Het eerste Europese certificatieschema ter voorkoming van pelletverlies, dat vanaf februari 2023 operationeel is, zal Operation Clean Sweep® verder versterken door geharmoniseerde processen en procedures te creëren voor het controleren en documenteren van pelletverlies in de hele kunststofketen.

De regeling zal pelletverwerkende bedrijven in staat stellen hun implementatie van de aanpak te beoordelen en te kwantificeren. Er zullen gemeenschappelijke minimumeisen worden vastgesteld die regelmatig door geaccrediteerde certificeringsinstanties worden gecontroleerd. Gecertificeerde bedrijven worden opgenomen in een online openbaar register en over de ontwikkeling van de certificering wordt jaarlijks gerapporteerd, inclusief schattingen van het pelletverlies en prestatie-indicatoren.

Plasticseurope.org

Beeld: ©Lea Rae/Shutterstock.com

Bron: Plastics Europe