Kweekvleesproductie Mosa Meat naar nieuw niveau
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Kweekvlees­pro­ductie Mosa Meat naar nieuw niveau

  • 19 oktober 2022

Mosa Meat viert de volgende stap in de schaalvergroting van haar faciliteiten voor de productie van kweekvlees. Het bedrijf breidt uit naar een totaal van 7.340 m2 en is daarmee de grootste campus voor kweekvlees ter wereld.  

Het nieuwe industriële productieontwikkelingscentrum ligt op slechts enkele minuten van de bestaande proeffaciliteit in Maastricht. Na het demonstreren van het proces op pilotschaal is Mosa Meat nu klaar voor de volgende fase van de uitbreiding, waarin productielijnen op industriële schaal worden ondergebracht en het bedrijf grotere hoeveelheden rundvlees kan produceren.

"We hebben onze ruimte in onze volgende fase met 2.760 vierkante meter uitgebreid, wat de totale voetafdruk van Mosa Meat op meer dan 7.340 vierkante meter brengt", deelt Maarten Bosch, onze CEO. "Dit maakt ons de grootste kweekvleescampus ter wereld en biedt een solide basis voor onze Europese en wereldwijde commercialiseringsplannen."

Mosa Meat is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot meer dan 160 medewerkers, met meer dan 80 wetenschappers en het grootste aantal promovendi in de sector. Het productieteam is de afgelopen drie maanden vervijfvoudigd tot 15 leden. Zij werken samen met de teams voor bioprocesontwikkeling en automatisering om onderzoek van wereldklasse naar het kweken van rundvlees over te brengen naar grootschalige productie in deze ruimte.

Tegelijkertijd heeft Mosa Meat ook de voetafdruk op bestaande locaties uitgebreid, waaronder de activiteiten op Brightlands Health Campus en de huidige proeffaciliteit in Maastricht, waar de R&D-capaciteit blijft groeien.

Mosameat.com

Bron: Mosa Meat