Innovatie: Anti-virale wandpanelen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Innovatie: Anti-virale wandpanelen

  • 14 september 2020

Vergeet mdf, multiplex of spaanplaat! Ontdek Sealwise WCB; circulaire en volledig waterbestendige panelen van gerecycled pvc.

Sealwise WCB, want zo heet het materiaal, heeft een aantal bijzondere eigenschappen, waarvan de absolute waterdichtheid en de anti-bacteriële en anti-virale wel de meest opzienbarende zijn. In de voedingsindustrie zeer belangrijke pluspunten. Denk aan wandpanelen in de productieomgeving, kleedruimtes, cleanrooms en laboratoria, maar ook zeer geschikt voor meubilair in deze omgevingen.

Zeg het met zilver

“De panelen zijn gemaakt met de Biomaster®-methode; een technologie waarbij zilverionen door en door in het materiaal zijn verwerkt en daarmee een integraal onderdeel vormen van het paneel”, vertelt Ernest Conradi, manager van Sealwise Nederland. “Dit voorkomt dat bacteriën en virussen kunnen groeien, energie produceren of repliceren, waardoor ze afsterven. Het is bewezen dat het materiaal de groei van bacteriën met 99,9% en zoals recent ontdekt ook virusgroei met 99,8% reduceert. Een gerenommeerd laboratorium in Engeland toonde aan dat het betavirus van COVID 19, aangebracht op Sealwise, al na twee uur vrijwel compleet was verdwenen. Ook andere virussen zijn erop getest, waaronder influenza, mazelen, knokkelkoorts en SARS-virussen”, vertelt Ernest. “Sealwise is het enige plaatmateriaal met deze uitzonderlijk hoge score. Bedenk dat virussen in de voedingsindustrie op een veelgebruikt materiaal als rvs wel 72 uur kunnen overleven.” 

Waterdicht

Een gepatenteerde gesloten cel-technologie, waarbij miljoenen minuscule blaasjes worden samengesmolten, garandeert absolute waterdichtheid. “Aan het begin van het productieproces is het materiaal een vloeibare, warme mix” legt Ernest uit. “Deze substantie wordt zorgvuldig gecontroleerd; we leven de hoogste tolerantie-eisen na.” Samen met de zilverionentechnologie voorkomt de gesloten celtechnologie besmetting door schadelijke bacteriën en virussen, aantasting en onaangename geurtjes. “Het is volkomen veilig; je kunt Sealwise WCB antibacterieel niet zien, ruiken of proeven”, benadrukt de manager. “Schoonmaken van de wanden gaat snel, eenvoudig en grondig. Het is uitstekend bestand tegen chemicaliën, dat hebben we uitgebreid getest. We testen het materiaal sowieso volgens de ISO-normen en houden voortdurend kwaliteitscontroles. Wij staan voor zekerheid.” 

Gemak en rendement

De platen zijn gemakkelijk over bestaande (tegel)wanden heen te plaatsen, brandwerend, thermisch stabiel en enorm slijtvast. “Mocht er toch een kras in ontstaan? Dan is dat eenvoudig zelf te repareren. Dat kan met warmte, bijvoorbeeld met een föhn of speciaal strijkijzer, of door licht opschuren en polijsten. Dankzij de lange levensduur en minimaal onderhoud, biedt het materiaal een uitstekend rendement op de investering.” 

Denk milieubewust. Denk PVC 

PVC had lange tijd een milieuonvriendelijk imago. Maar de techniek staat niet stil. “Sterker, door nieuwe ontwikkelingen in het recycleproces durven wij te stellen dat WCB juist een van de meest duurzame materialen is in onze branche”, aldus Ernest. “Het is grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal: UPVC, dat geen weekmakers bevat. Samen met de gesloten celtechnologie draagt dat bij aan de stijfheid van het plaatmateriaal. Het buitenste laagje is vervaardigd uit nieuw, onvermengd pvc. Het hele paneel is na gebruik volledig recyclebaar.”

www.sealwise.nl

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2020