De RBK Group: Expertise in integraal hygiënisch ontwerp
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De RBK Group: Expertise in integraal hygiënisch ontwerp

  • 13 mei 2024

In de voedingsindustrie is het waarborgen van voedselveiligheid en hygiëne van vitaal belang. Een aspect dat hierbij cruciaal is, is het hygiënisch ontwerpen van productiefaciliteiten. Er is veel kennis beschikbaar op de markt. Het integreren van deze kennis tot een samenhangend geheel is de uitdaging. Rinke Kortenbach, senior consultant en architect Hans van den Hoorn, benadrukken het belang van een coördinerende rol in dit proces.

Het begint met de erkenning dat het hygiënisch ontwerp een samenspel is van verschillende elementen. Iedereen heeft wel een stukje van de puzzel, maar het vereist een regisseur om al deze stukjes samen te voegen tot een coherent geheel. ‘’Je kunt een perfect hygiënisch afgewerkt gebouw hebben, maar als je maar beperkt over de logistieke aspecten hebt nagedacht, dan kan dat alsnog voor problemen zorgen’', aldus Kortenbach. Hier komt de RBK Group om de hoek kijken. Als expert op het gebied van hygiënisch ontwerp fungeren wij met onze integrale aanpak als die regisseur die het geheel in harmonie brengt.

Onze aanpak is praktisch en begrijpelijk. We beginnen met het logistiek ontwerp, waarbij we zorgen voor een efficiënte goederen- en personeelsstroom om besmettingen te voorkomen. Hierbij komen bijvoorbeeld zaken als food defense aan bod. Vervolgens delen we de ruimtes in zones in, waarbij elke activiteit zijn eigen toegewezen gebied heeft. Dit verhoogt niet alleen de voedselveiligheid, maar ook de efficiëntie van het proces.

Het technische ontwerp is de volgende stap. Hier zorgen we ervoor dat alle technische aspecten, zoals gebouwinstallaties, het technisch plafond, de temperatuurregeling en condens beheersing, op de juiste manier worden geïmplementeerd. Tot slot richten we ons op de detaillering, waarbij we zorgvuldig materialen en afwerkingen selecteren die voldoen aan de hoogste normen van hygiëne.

Door deze integrale benadering biedt de RBK Group een complete oplossing voor hygiënisch ontwerp in de voedingsindustrie. Wij nodigen bedrijven uit om samen met ons te werken aan een hygiënisch ontwerp dat hun productieprocessen optimaliseert en de hoogste normen van voedselveiligheid waarborgt.

Laat de RBK Group u helpen bij het realiseren van een hygiënisch ontwerp dat voldoet aan de hoogste normen. Neem vandaag nog contact met ons op.

+31 (0)570 – 680100

[email protected]

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2024