De 10 best gelezen artikelen van 2023
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De 10 best gelezen artikelen van 2023

  • 04 januari 2024

Terwijl we bezig zijn met de voorbereidingen voor de eerste editie van vakblad Voedingsindustrie van 2024, willen we graag nog even terugblikken op de best gelezen artikelen van vorig jaar. Onderstaande artikelen zijn op de website en via onze social media kanalen het meest gelezen in 2023!

1. Compaxo bespaart 70 procent gas, met LTI als partner

19 juni 2023 | Compaxo Group kiest voor openheid en transparantie. Door te investeren in verduurzaming en energiebesparing en samen te werken met Lti, heeft Compaxo mooie projecten gerealiseerd, zoals het hergebruik van restwarmte en de implementatie van een innovatieve warmtepomp. “We zijn al begonnen met dit gasbesparingsverhaal vóórdat de energiecrisis begon.”

2. Hessing Supervers klaar voor de toekomst

22 maart 2023 | Vijf miljoen (!) verpakkingen rollen er wekelijks van de band in de nieuwe Groente VersFabriek in Greenport Venlo van Hessing Supervers. Om dat bol te werken, investeert het bedrijf opnieuw in een serie volledig geautomatiseerde verpakkingslijnen van GEA: voor nog meer capaciteit en efficiëntie. 

3. Audits: bizarre eisen, administratieve rompslomp en stress

19 juni 2023 | Snel de laatste risicobeoordelingen in elkaar flansen, bron-oorzaakanalyses opstellen en de directie aanmanen dit keer zélf eens het managementreview op te stellen. Dit ge-zenuw geldt vooral voor bedrijven die niet helemaal auditproof zijn, of pas onlangs in het circus zijn gestapt van de voedselveiligheidsschema’s BRC en/of IFS.

4. Compaxo: Vlees verwerken verdient waardering

25 april 2023 | Vlees ligt momenteel onder een vergrootglas. Helaas niet altijd in positieve zin. Toch blijven veel vleesverwerkers zich iedere dag met hart en ziel inzetten om anderen van een goed stuk vlees te voorzien. Dat geldt ook voor de medewerkers van Compaxo Group. Zij werken in een schone en goed functionerende werkomgeving die door Jackit is opgeleverd en voor harde werkers is gemaakt.

5. Laurens Zandbergen: ‘Vleesop­volgers onder vergrootglas’

21 maart 2023 | De verkoopcijfers lijken te stagneren en de discussie over de geringe voedingswaardes zwelt aan. Toch zet de Jan Zandbergen Group, één van de grootste vleesleveranciers binnen Europa, volop in op vleesvervangers. Laurens Zandbergen, kleinzoon van de oprichter en manager marketing van het bedrijf, vertelt hoe ze dat aanpakken.

6. Van Geloven: Veel kaas, goede korst, weinig stof

11 september 2023 | Een lekkere snack kenmerkt zich door een krokante korst. Maar een goede, egale paneerlaag aanbrengen en daarbij stofvorming en derving beperken, is geen sinecure. Van Geloven schafte daarom de nieuwste CrumbMaster van GEA aan.

7. Microbiologische uitdagingen voor plantaardige voeding

15 mei 2023 | Wereldwijd groeit de markt voor plantaardige zuivel- en vleesvervangers. Over de specifieke microbiologische gevaren voor toepassingen van plantaardige ingrediënten in nieuwe productformuleringen, is nog maar weinig bekend. Voorspellende modellen schieten vooralsnog tekort. Wetenschappers van Wageningen Food & Biobased Research doen onderzoek.

8. Sea Fresh Retail: Meer zekerheid, minder desinfec­tie­middel

27 november 2023 | Bij Sea Fresh Retail draait alles om duurzame visverwerking, hygiëne, en innovatie. Ontdek de recente transformaties die het bedrijf heeft doorgevoerd, waaronder de overstap naar een efficiënter desinfectiesysteem van Veugen Technology en hun betrokkenheid bij duurzaamheidsprojecten.

9. Zero downtime, maximum output bij Simons Halal

20 maart 2023 | Als voedingsproducent sta je vandaag de dag voor veel uitdagingen. Hoe realiseer je dan toch maximale output? Simons Halal Food koos voor een Repak verpakkingsmachine die de efficiency verhoogt, minimale stilstand kent én waarmee iedereen gemakkelijk kan werken.

10. Geconditioneerde ruimtes bouwen of renoveren met K.I.M

23 juni 2023 | Hygiëne is essentieel in de voedingsindustrie. KIM Nederland, al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in geconditioneerde ruimtes, zorgt voor perfecte balans van temperaturen, zuurstofgehaltes en luchtvochtigheid. Met expertise conform BRC(GS)-, IFS- en HACCP-richtlijnen bieden ze oplossingen op maat, inclusief voedselveilige wanden en deuren. In dit artikel worden projecten bij Leen Menken Foodservice, Het Urker Zalmhuys, Schoonderwoerd Vlees en Huuskes uitgelicht.

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2023