Column Saskia Stender: Interpretatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Column Saskia Stender: Interpretatie

  • 15 mei 2023
  • Door: Saskia Stender

Dat vind ik toch zo’n mooi woord: interpretatie. Het betekent dat je hoort wat je wilt horen en er dan een eigen uitleg aan geeft. Ik heb mezelf altijd geïnterpreteerd als transparant. Dan denk ik aan termen als eerlijk, duidelijk en ‘what you see is what you get’. Toch ben ik blijkbaar niet echt duidelijk

Want. We bestaan inmiddels 30 jaar. En met ‘we’ bedoel ik b2b Communications BV met als belangrijkste projecten het OSVnetwerk en vakblad Voedingsindustrie. 30 jaar. Dan mag je toch aannemen dat iedereen wel weet wie je bent en wat je doet. Wat blijkt? Er zijn nog steeds OSV-leden die niet weten dat wij ook vakblad Voedingsindustrie uitgeven. En er zijn nog steeds adverteerders die denken dat het vakblad alleen naar deze 300 leden gaat.

Voor een communicatiebureau is dat toch wel even schrikken. Nou kan ik mijn mond houden (net zoals veel foodbedrijven hun voedselveiligheidsissues stilzwijgen). Maar dat doe ik toch maar niet. Als ik nu niet met ‘de billen bloot ga’, verandert het nooit.

De OSV en vakblad Voedingsindustrie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, net als restaurant Buitenzorg aan de OSV-barbecues. OSV is een netwerk met zo’n 300 leden. We komen 8 tot 10 keer per jaar fysiek samen om kennis te delen en informeel te netwerken. Vakblad Voedingsindustrie valt bij meer dan 3.000 foodproducenten op de mat. Het doel van het vakblad is kennis verspreiden, via print en online.

Verantwoordelijk voor deze projecten zijn Judith Witte als hoofdredacteur van het vakblad en gastvrouw van de OSV; Kiki Stender als trafficmanager, onlinespecialist van het vakblad en mede-organisator van de OSV, en ikzelf als uitgever van het vakblad en eigenaar van de OSV.

Een transparante uitleg over drie meiden, vatbaar voor slechts één interpretatie.

Saskia Stender

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2023