Newsletter
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Nieuwsbrief van vakblad Voedingsindustrie

Al ruim 27 jaar bieden wij informatie over trends & ontwikkelingen, duurzaam ondernemen, innovaties, verpakken, hygiëne en voedselveiligheid, processing, procestechnologie en wetenschap.
Met ons netwerk Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV) creëren we persoonlijke contactmomenten met de doelgroep, voor vakblad Voedingsindustrie dé manier om informatie te vergaren bij de bron.
We laten ons adviseren door de markt: onze lezers en OSV-leden. De redactie onderhoudt contacten met binnen- en buitenlandse researchinstituten / kenniscentra / universiteiten en vertaalt de resultaten van relevant onderzoek naar de praktijk.

Elke dinsdag versturen we een nieuwsbrief naar onze lezers. Inmiddels hebben we 5.345 actieve abonnees. 

Klik hier als je de gratis nieuwsbrief ook wilt ontvangen

Een prettige mix van wetenschap, trends en ontwikkelingen, binnen- en buitenlands (product)nieuws en ‘nice to know’. 

Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2023

30-05-2023  Worsteling voedingsindustrie dalende productie | Urk Europees Seafoodcentrum

25-05-2023  Stevige groei omzet voedingsindustrie | Grassa wint upcycling van tuinbouwreststromen-challenge

23-05-2023 Gevaar: Microbiologische risico's in plantaardige voeding | Risicobeoordeling als managementinstrument

16-05-2023 Optimaal voedselveilig binnenklimaat | Kweekvlees evalueren

09-05-2023 Genetische modificatie, of toch niet | blootstelling chemische stoffen via voedsel

04-05-2023 3 voedseltrends voor duurzaam eten | Vleesverkoop daalt met 7 procent

02-05-2023 Slimme robots maken salade | Digitaliseren van 3D-foodprinting

25-04-2023 Peter Klosse: ‘Het zal verdorie lekker moeten zijn!’ | Betaalbare vleesvervangers

20-04-2023 4 transitiescenario’s circulair voedselsysteem | Compaxo: Vlees verwerken verdient waardering

18-04-2023  Trends in productinnovatie | Twijfels over gentechniek 

11-04-2023  Zorgen over veiligheid van voedsel nemen toe | Introductie plantaardig ei-eiwit

04-04-2023  50 jaar barcode, QR-code in opmars | 57% Nederlanders steunt vlees- en zuiveltaks

30-03-2023 Mammoet kweekvlees – what’s next | Uitdagingen volop in de voedingsindustrie

28-03-2023 Slimme houdbaarheidsindicator is de toekomst | Nog geen grootschalige voedselproductie in zee

23-03-2023 Harde aanpak greenwashing | Diervrije lactoferrine

21-03-2023 Kansen van blockchain voor agrifood | Meat shaming, wat nu weer

16-03-2023 Vlees- en zuiveltaks weer op tafel | nieuwe methode voor ijzerverrijking van voedsel

14-03-2023 Prijzen voedingsindustrie bereiken recordniveaus | Hessing Supervers opent nieuwe fabriek

09-03-2023 Vleesopvolgers onder vergrootglas | Hard plastic wel te recyclen

07-03-2023 Falend verpakkingsafvalbeleid EU | Algen voedsel van de toekomst

02-03-2023 Enorme gevolgen ontbossingsvrije inkoop | Innovatiechallenge voor zeewierproducten

28-02-2023 3D-foodprinten op industriële schaal | Krimpflatie: meer betalen voor minder

21-02-2023 Omzetrecord voedingsindustrie | AH vliegt geen groente en fruit meer in

16-02-2023 Fooduitgaven naar nieuwe records | 3 pijlers voor een duurzame voedseltransitie

14-02-2023 We eten 20 procent minder rood en bewerkt vlees | Nederlandse economie groeit met 4,5 procent

09-02-2023 Voedselproductie moet anders | Knelpunten uitdagingen oplossingen

07-02-2023 Frustraties duurzame foodproductie | Eerste bananenfabriek ter wereld

31-01-2023 Grote impact alternatieve eiwitten | Eco-Score voor de rechter

24-01-2023 Gerijpt vlees net zo veilig als vers vlees | Verduurzaming Nederlandse economie vertraagd

17-01-2023 Groter aandeel alternatieve eiwitten in 2040 | Vlees veilig houdbaar zonder nitriet

10-01-2023 Lagere productie verwacht in voedingsindustrie | Nieuw plantaardig eiwit erkend door EU

03-01-2023 Gamechanger in kunststofrecycling | Bacterie maakt eiwitten van CO2

Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2022

20-12-2022 Voedselveiligheid verbeteren met koud plasma | Strengere regelgeving acrylamide

13-12-2022 Zorgen om continuïteit voedingsindustrie | Claims vleesvervangers misleidend

06-12-2022 Drang naar verbetering bij NVWA | Daling in vleesverkoop

01-12-2022 Strengere regels verpakkingsafval | Vlees niet vervangen maar verminderen

29-11-2022 5 game changing trends in food | Warmteterugwinning voor reinigingsprocessen

24-11-2022 Verduurzaming versus netcongestie | Nieuwe kans voor retourbrood

23-11-2022 Shaping The Future of Food Together | Join the journey with Foodvalley

22-11-2022 Besmetting door machineontwerp | Bezuinigen met warmteterugwinning

15-11-2022 Productverbetering- inspiratie en knelpunten | Belgische vleessector staat onder druk

10-11-2022 Cybercrime ook in food | Nieuwbouw Oerlemans Plastics geopend

08-11-2022 Nederland De Voedsel BV | Marketingclaims biologisch

03-11-2022 Druk op marges voedingsindustrie 2023 | 10 manieren om productiekosten te verlagen

01-11-2022 Afzetprijzen voedingsindustrie stijgen | Varkensvleesproductie daalt

25-10-2022 Big data: voedselveiligheid naar higher level | Foodproducenten verhogen donaties aan voedselbank

20-10-2022 Top 10 foodtrends 2023 | Sterke stijging voedselgerelateerde uitbraken

18-10-2022 Trends in Smart Food Manufacturing | Vragenuurtje BBB een aanrader

13-10-2022 Vleesconsumptie blijft stabiel | Upcycling groene innovatietrend

11-10-2022 Plantaardig eten niet vanzelfsprekend | Afzetprijzen stabiliseren

04-10-2022 Voortbestaan foodproducenten onzeker | HAK stopt productie

27-09-2022 Optimale textuur en smaak vleesvervangers | Duurzaam voedsel in de lift

22-09-2022 Geur en smaak vleesvervangers optimaliseren | 99,6 procent slachterijen voldoet aan regelgeving

20-09-2022 Onstuimig najaar foodindustrie | Voedselveiligheid naar higher level met big data

15-09-2022 Wars van gedram over macht | Trots op het vleesvak

13-09-2022 Fantastic new proteins | 4 op de 10 Belgische foodbedrijven in gevaar

06-09-2022 Exploderende opslagkosten voedsel | Plantbased lekkerder door melkzuurbacterie

30-08-2022 Schimmels nemen voedingsindustrie over | Eindelijk offensief vleessector

23-08-2022 Hittegolf treft olijven- en avocado-oogst | Sleutelrol diepvries bij voedselverspilling

16-08-2022 Recordaantal bedrijfssluitingen in voedingsindustrie | OSV-najaarsbarbecue 21 september

02-08-2022 73,7 procent minder varkensvlees naar China | Duurzame rietjes minder duurzaam

26-07-2022 Insecten en kweekvlees in opmars | Duitse voedingsindustrie open voor samenwerking

19-7-2022 Faillissementen voedingsindustrie | Versnelde inzet robotica

12-07-2022 80 procent vlees en zuivel bevat microplastics | Tweede leven voor machines

05-07-2022 Verpakking is kostbare grondstof | nieuw waarschuwingsetiket pluimveevlees

28-06-2022 Revolutie in de supermarkt | Blockchain in food

21-06-2022 Uitbreiding en renovatie, waar moet je op letten | Danone snijdt in assortiment

16-06-2022 Opleving gefermenteerde producten | Vrieshuizen in problemen

14-06-2022 Foodsector de dupe van inflatie | Zuivelverwerkers hardst getroffen door pandemie

09-06-2022 Voedingsindustrie optimistisch over omzet | Tekort grondstoffen belemmert afzet

07-06-2022 Aanpak productverbetering van start | Geavanceerde recycling

02-06-2022 Toename schadelijke pesticiden | OSV Zomerbarbecue 22 juni | Listeria, hoe kom je ervan af

31-05-2022 Lage maïsvoorraad, grote impact | Poster AGF 2022

24-05-2022 Inflatie vs verduurzaming foodsector, welke keuzes moet je maken

19-05-2022 Hoe voorkom je een voedselcrisis | Allergenenbeheersing begint bij de bron

17-05-2022 Tips om voedselveiligheid beter te borgen  | afzetprijzen op recordniveau

10-05-2022 Eiwittransitie: focus op rechtvaardigheid ontbreekt | Handelsvolume kaas neemt af

04-05-2022 Houdbaarheid van voeding verlengen | Tweespalt verduurzaming voedselketen

03-05-2022 Hoge voedselprijzen houden nog jaren aan | Alternatieve eiwitten op IFFA

28-04-2022 700 nieuwe foodbedrijven | Marel neemt Sleegers Technique over

26-04-2022 Paniek op internationale spijsoliemarkt | Indonesië stopt met export palmolie

21-04-2022 Robotica hard nodig om wereld te voeden | 3D foodprinting wordt volwassen

19-04-2022 Plantbased krijgt geen steun van de EC | Nederland zet in op kweekvlees en -zuivel

14-04-2022 De leugens van palmolie | Varkensvleessector onder druk door hoge kosten

12-04-2022 De uitdagingen van productinnovatie | Bemiddeling en inhuur arbeidsmigranten

07-04-2022 Rabobank: Wereldhandel pluimvee blijft sterk | Verpakkingsvrij boodschappen doen

05-04-2022 Kostprijsstijging grootste probleem voedingsindustrie | Vleesbelasting werkt contraproductief

31-03-2022 Exotisch fruit van Trofi Pack | Vegetarische slager meest duurzame merk

29-03-2022 Hoe trek je goede mensen aan | NVWA handhaaft niet

22-03-2022 Leugens op mijn bord | Inbraakgolf teistert Brabantse machinebouwer

15-03-2022 6 toekomstvisies op duurzaam verpakken

10-03-2022 Aansprakelijkheid bij ladingschade | Politiek vindt gezonde voeding onbelangrijk

08-03-2022 De retailer bepaalt, de producent betaalt | Vol gas op weg naar de beurzen

01-03-2022 Nieuwe criteria voor productverbetering

22-02-2022 Prijzen stijgen, kwartaalomzet niet | Herkomst voeding blijft onduidelijk

15-02-2022 Innovaties versneld naar de markt | huiskrekel goedgekeurd

08-02-2022 Sweetspot bij de diehard carnivoor | Strijd om de gemaksconsument

01-02-2022 Het varken als ultiem kringloopdier | Nieuw Poster Zuivel

25-01-2022 Invoering Nutri-Score dit voorjaar | Nultarief groente en fruit

18-01-2022 Plant-based vaak ongezond | OSV Winterbarbecue verplaatst naar 20 april

11-01-2022 Fruit langer vers met bio-coating | Afzetprijzen bereiken recordniveau

04-01-2022 Export voeding naar China en UK nog lastiger | Compaxo mag aantal slachtingen per uur niet verhogen


Wil je de print editie van vakblad Voedingsindustrie 8x per jaar ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor een abonnement.

Abonnement op de printeditie:
€ 80,00 per jaar excl. 9% btw