Nieuwsbrief van vakblad Voedingsindustrie
Al ruim 27 jaar bieden wij informatie over trends & ontwikkelingen, duurzaam ondernemen, innovaties, verpakken, hygiëne en voedselveiligheid, processing, procestechnologie en wetenschap.
Met ons netwerk Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV) creëren we persoonlijke contactmomenten met de doelgroep, voor vakblad Voedingsindustrie dé manier om informatie te vergaren bij de bron.
We laten ons adviseren door de markt: onze lezers en OSV-leden. De redactie onderhoudt contacten met binnen- en buitenlandse researchinstituten / kenniscentra / universiteiten en vertaalt de resultaten van relevant onderzoek naar de praktijk.
Elke dinsdag versturen we een nieuwsbrief naar onze lezers. Inmiddels hebben we 5.345 actieve abonnees.
Klik hier als je de gratis nieuwsbrief ook wilt ontvangen
Een prettige mix van wetenschap, trends en ontwikkelingen, binnen- en buitenlands (product)nieuws en ‘nice to know’.
Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2023
17-01-2023 Groter aandeel alternatieve eiwitten in 2040 | Vlees veilig houdbaar zonder nitriet
10-01-2023 Lagere productie verwacht in voedingsindustrie | Nieuw plantaardig eiwit erkend door EU
03-01-2023 Gamechanger in kunststofrecycling | Bacterie maakt eiwitten van CO2
Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2022
20-12-2022 Voedselveiligheid verbeteren met koud plasma | Strengere regelgeving acrylamide
13-12-2022 Zorgen om continuïteit voedingsindustrie | Claims vleesvervangers misleidend
06-12-2022 Drang naar verbetering bij NVWA | Daling in vleesverkoop
01-12-2022 Strengere regels verpakkingsafval | Vlees niet vervangen maar verminderen
29-11-2022 5 game changing trends in food | Warmteterugwinning voor reinigingsprocessen
24-11-2022 Verduurzaming versus netcongestie | Nieuwe kans voor retourbrood
23-11-2022 Shaping The Future of Food Together | Join the journey with Foodvalley
22-11-2022 Besmetting door machineontwerp | Bezuinigen met warmteterugwinning
15-11-2022 Productverbetering- inspiratie en knelpunten | Belgische vleessector staat onder druk
10-11-2022 Cybercrime ook in food | Nieuwbouw Oerlemans Plastics geopend
08-11-2022 Nederland De Voedsel BV | Marketingclaims biologisch
03-11-2022 Druk op marges voedingsindustrie 2023 | 10 manieren om productiekosten te verlagen
01-11-2022 Afzetprijzen voedingsindustrie stijgen | Varkensvleesproductie daalt
20-10-2022 Top 10 foodtrends 2023 | Sterke stijging voedselgerelateerde uitbraken
18-10-2022 Trends in Smart Food Manufacturing | Vragenuurtje BBB een aanrader
13-10-2022 Vleesconsumptie blijft stabiel | Upcycling groene innovatietrend
11-10-2022 Plantaardig eten niet vanzelfsprekend | Afzetprijzen stabiliseren
04-10-2022 Voortbestaan foodproducenten onzeker | HAK stopt productie
27-09-2022 Optimale textuur en smaak vleesvervangers | Duurzaam voedsel in de lift
20-09-2022 Onstuimig najaar foodindustrie | Voedselveiligheid naar higher level met big data
15-09-2022 Wars van gedram over macht | Trots op het vleesvak
13-09-2022 Fantastic new proteins | 4 op de 10 Belgische foodbedrijven in gevaar
06-09-2022 Exploderende opslagkosten voedsel | Plantbased lekkerder door melkzuurbacterie
30-08-2022 Schimmels nemen voedingsindustrie over | Eindelijk offensief vleessector
23-08-2022 Hittegolf treft olijven- en avocado-oogst | Sleutelrol diepvries bij voedselverspilling
16-08-2022 Recordaantal bedrijfssluitingen in voedingsindustrie | OSV-najaarsbarbecue 21 september
02-08-2022 73,7 procent minder varkensvlees naar China | Duurzame rietjes minder duurzaam
26-07-2022 Insecten en kweekvlees in opmars | Duitse voedingsindustrie open voor samenwerking
19-7-2022 Faillissementen voedingsindustrie | Versnelde inzet robotica
12-07-2022 80 procent vlees en zuivel bevat microplastics | Tweede leven voor machines
05-07-2022 Verpakking is kostbare grondstof | nieuw waarschuwingsetiket pluimveevlees
28-06-2022 Revolutie in de supermarkt | Blockchain in food
21-06-2022 Uitbreiding en renovatie, waar moet je op letten | Danone snijdt in assortiment
16-06-2022 Opleving gefermenteerde producten | Vrieshuizen in problemen
14-06-2022 Foodsector de dupe van inflatie | Zuivelverwerkers hardst getroffen door pandemie
09-06-2022 Voedingsindustrie optimistisch over omzet | Tekort grondstoffen belemmert afzet
07-06-2022 Aanpak productverbetering van start | Geavanceerde recycling
31-05-2022 Lage maïsvoorraad, grote impact | Poster AGF 2022
24-05-2022 Inflatie vs verduurzaming foodsector, welke keuzes moet je maken
19-05-2022 Hoe voorkom je een voedselcrisis | Allergenenbeheersing begint bij de bron
17-05-2022 Tips om voedselveiligheid beter te borgen | afzetprijzen op recordniveau
10-05-2022 Eiwittransitie: focus op rechtvaardigheid ontbreekt | Handelsvolume kaas neemt af
04-05-2022 Houdbaarheid van voeding verlengen | Tweespalt verduurzaming voedselketen
03-05-2022 Hoge voedselprijzen houden nog jaren aan | Alternatieve eiwitten op IFFA
28-04-2022 700 nieuwe foodbedrijven | Marel neemt Sleegers Technique over
26-04-2022 Paniek op internationale spijsoliemarkt | Indonesië stopt met export palmolie
21-04-2022 Robotica hard nodig om wereld te voeden | 3D foodprinting wordt volwassen
19-04-2022 Plantbased krijgt geen steun van de EC | Nederland zet in op kweekvlees en -zuivel
14-04-2022 De leugens van palmolie | Varkensvleessector onder druk door hoge kosten
12-04-2022 De uitdagingen van productinnovatie | Bemiddeling en inhuur arbeidsmigranten
07-04-2022 Rabobank: Wereldhandel pluimvee blijft sterk | Verpakkingsvrij boodschappen doen
31-03-2022 Exotisch fruit van Trofi Pack | Vegetarische slager meest duurzame merk
29-03-2022 Hoe trek je goede mensen aan | NVWA handhaaft niet
22-03-2022 Leugens op mijn bord | Inbraakgolf teistert Brabantse machinebouwer
15-03-2022 6 toekomstvisies op duurzaam verpakken
10-03-2022 Aansprakelijkheid bij ladingschade | Politiek vindt gezonde voeding onbelangrijk
08-03-2022 De retailer bepaalt, de producent betaalt | Vol gas op weg naar de beurzen
01-03-2022 Nieuwe criteria voor productverbetering
22-02-2022 Prijzen stijgen, kwartaalomzet niet | Herkomst voeding blijft onduidelijk
15-02-2022 Innovaties versneld naar de markt | huiskrekel goedgekeurd
08-02-2022 Sweetspot bij de diehard carnivoor | Strijd om de gemaksconsument
01-02-2022 Het varken als ultiem kringloopdier | Nieuw Poster Zuivel
25-01-2022 Invoering Nutri-Score dit voorjaar | Nultarief groente en fruit
18-01-2022 Plant-based vaak ongezond | OSV Winterbarbecue verplaatst naar 20 april
11-01-2022 Fruit langer vers met bio-coating | Afzetprijzen bereiken recordniveau
Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2021
21-12-2021 Eiwittransitie: kansrijke exportmarkt
14-12-2021 Misstanden productieketens | Stijging afzetprijzen dubbele cijfers
30-11-2021 Productiebelemmeringen voedingsindustrie | Duurzame sojateelt in gevaar
23-11-2021 De Vega-revolutie | Reiniging is het startpunt en niet een sluitpost
16-11-2021 De 5 grootste hygieneblunders van 2021 | Ondernemers positief over 2022
09-11-2021 Pittige tijden voor foodsector
02-11-2021 Voorkom 3 grote valkuilen bij automatisering | Afzetprijzen stijgen verder
26-10-2021 Digital Twin: wat kun je ermee | Aantal foodbedrijven fors gegroeid
19-10-2021 Smart Industry: Stop met brandjes blussen!
12-10-2021 Record afzetprijzen voedingsindustrie | Beyond Meat kiest voor Multivac
05-10-2021 De kracht van eendenkroos | Praktisch handboek MAP verpakken
28-09-2021 Spitsuur in eiwitland | New Food Team NL
21-09-2021 Nederland: Voortrekkersrol in de eiwittransitie
14-09-2021 Vlees-, vis- en zuivelvervangers | Clean label
07-09-2021 Revolutionaire bacterieremmende verpakking
31-08-2021 Food supply-chain verandert drastisch
24-08-2021 Seinen op groen voor voedingsindustrie | Toekomst van verpakken
17-08-2021 Nederlander bereid meer te betalen voor duurzamer voedsel
10-08-2021 9 mythes over plantaardig eten
27-07-2021 Aantal foodbedrijven groeit sterk
20-07-2021 Nederlander noemt zich 'echte vleeseter'
13-07-2021 Slim verpakken geeft zoetere smaak
06-07-2021 Gedrag consument vereist aanpassing foodsector
01-07-2021 Clean label: geen zuivere koffie | NVWA treedt op
29-06-2021 Plantaardig geen bedreiging dierlijke sector
22-06-2021 Hoe behoud en bewaak je de kwaliteit van voeding
17-06-2021 Metaaldetectie de juiste keuze
15-06-2021 Bouwen in food | knelpunten en valkuilen
08-06-2021 Vegetarische snacks booming | 10 innovaties gezocht
01-06-2021 Afzetmarkt voedingsbedrijven structureel veranderd
25-05-2021 Omzet foodindustrie daalt en blijft achter op andere sectoren
18-05-2021 Hervorming food-onderwijs bittere noodzaak
11-05-2021 3 nieuwe gevaren voor de voedselveiligheid
04-05-2021 Schaarste grondstoffen zorgt voor flinke prijsstijgingen
28-04-2021 Beste keus in plantaardige eiwitten
20-04-2021 Aardappeleiwit in opmars
13-04-2021 Ingrediënten: vraag en oplossingen
06-04-2021 Grote obstakels rondom kweekvlees
30-03-2021 Besmettingsrisico's van plant-based ingrediënten
23-03-2021 Voorkom misleidende claims
16-03-2021 Waanzinnig: 931 miljoen ton voedselverspilling - wereldwijd in 1 jaar
09-03-2021 Toekomstbestendig verpakken van voeding
02-03-2021 Negatiever groeiscenario voedingsindustrie
23-02-2021 Tweedeling in de foodsector
16-02-2021 Van lab naar real-life met de smart factory
11-02-2021 Transitie naar duurzamere en gezondere voeding moet sneller
09-02-2021 Explosief materiaal in de voedingsindustrie
02-02-2021 Pluimveesector staat voor grote uitdagingen
28-01-2021 Nederland centrum voor wereldwijde voedselinnovatie
26-01-2021 Verbod op term zuivelvrij
19-01-2021 Circulair en innovatie gaan hand in hand
12-01-2021 Wirwar aan claims maakt etiket ongeloofwaardig
05-01-2021 2021: volop investeren in nieuwe eiwitten
Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2020
22-12-2020 Primeur: soep van gezuiverd regenwater
15-12-2020 Haat-liefdeverhouding tussen consument en verpakking
08-12-2020 Baanbrekende innovaties in productontwikkeling
01-12-2020 Stevige pijn van COVID-19 voor foodproducenten
24-11-2020 Eerlijke vleesprijs komt steeds dichterbij
17-11-2020 Schoonmaakdilemma in de voedingsindustrie
10-11-2020 Dreigende schaarste aan goede grondstoffen
03-11-2020 Foodsector is uniek en vraagt om maatwerk
27-10-2020 Foodtrends 2021 Transparantie op de eerste plaats
20-10-2020 Wereldwijd grote zorgen om voedselveiligheid
13-10-2020 Durf data te delen met afnemers, toeleveranciers en je concurrenten
06-10-2020 Vegagate en de kipstuckjes
29-09-2020 De beloftes van kweekvlees en kweekvis zijn groot
22-09-2020 Zijn vleesvervangers eigenlijk wel goed verteerbaar, halen we eruit wat erin zit
15-09-2020 Vleesvervangers - wat zijn de grootste uitdagingen
08-09-2020 Vleesindustrie zwaarst getroffen
01-09-2020 Primeur: allereerste online vakbeurs voor verpakkingstechnologie
25-08-2020 Baanbrekende innovatie in wandpanelen
18-08-2020 Onthulling nieuwe antivirale (wand)panelen
11-08-2020 Visies op ons voedselsysteem
04-08-2020 Plan B in coronatijd
28-07-2020 In 10 stappen naar economisch herstel
21-07-2020 Uitdagende en vernieuwende projecten in food
14-07-2020 Corona - wie betaalt de gevolgen
07-07-2020 Opleving economie in juni
30-06-2020 Het doolhof van wettelijk beschermde benamingen
23-06-2020 Nieuwe mogelijkheden van koelinstallaties in de voedingsindustrie
16-06-2020 Uitdagende bouwprojecten in food
09-06-2020 Vakbeurzen weer open
02-06-2020 Voorkom verrassingen door Brexit
26-05-2020 Gevolgen coronabesmetting slachthuizen
19-05-2020 De toekomst van voedselveiligheid
12-05-2020 Focus ligt teveel op voedselveiligheid
06-05-2020 Nieuwe steunmaatregelen in landbouw- en voedingssector
28-04-2020 Krimp van 4 procent in food verwacht
21-04-2020 11 corona-feiten voor de voedingsindustrie
14-04-2020 Coronacalculator berekent hoe jij door de crisis komt
07-04-2020 De toekomst van foodprocessing
31-03-2020 Gehele voedselketen cruciaal
24-03-2020 Impact corona op voedingssector
17-03-2020 Voedingsindustrie vitale sector
10-03-2020 Duurzaam ondernemen raakt alle kernprocessen
03-03-2020 Op weg naar een recyclebare foodverpakking
25-02-2020 Algen winnen aan populariteit
18-02-2020 Over conflicterende belangen en de grote dillemas bij verpakken
11-02-2020 Duurzame verpakkingen
04-02-2020 Nederland koploper in hergebruik
28-01-2020 10 miljoen extra voor circulaire economie
21-01-2020 Buitenland vraagt om Nederlands voedsel
14-01-2020 Alternatieven voor plastic soms slechter voor milieu
07-01-2020 Wat speelt er in 2020
Wil je de print editie van vakblad Voedingsindustrie 8x per jaar ontvangen?
Schrijf je dan nu in voor een abonnement.
Abonnement op de printeditie:
€ 80,00 per jaar excl. 9% btw