TRENDS

New Construction

The Dutch construction sector is doing well, and the food sector is following suit. New laws and regulations are an incentive for investments. Because everything needs to be more sustainable, better quality, gasless, mor..

Lees meer

Gewasbescherming groente en fruit afgenomen

24 June 2019

Het aantal groente- en fruitproducten waar meer gewasbeschermingsmiddelen op zitten dan wettelijk toegestaan is weer verder afgenomen. In de periode 2003 tot en met 2010 was er al een daling te zien. Deze daling zette zi...

Halvering food waste 2030. Hoe dan?

21 June 2019

De overheid heeft zich ten doel gesteld de voedselverspilling tegen 2030 met 50 procent terug te dringen. Om dat doel te bereiken is de consument als grootste verspiller nu aan zet, stelt ABN AMRO op basis van recent ond...

2040: Vlees maakt plaats voor alternatieven

18 June 2019

Vleesalternatieven hebben het potentieel om de wereldwijde vleesindustrie met een waarde van vele miljarden dollars te verstoren. De essentiële vragen zijn echter welke van deze nieuwe producten het meest verstorend kunn...

LNV: Omslag naar sterke landbouw

18 June 2019

De omslag naar kringlooplandbouw krijgt een forse impuls. Om belemmeringen weg te nemen die innovaties in de weg staan, krijgen kringloopboeren experimenteergebieden toegewezen. De omslag naar een sterke en duurzame land...

Mossel & Stoom: Seafood Steam Group

17 June 2019

De Seafood Steam Group uit Bruinisse introduceert Mossel & Stoom. Een kant-en-klaar gerecht met verse Zeeuwse Mosselen, compleet met alle verse ingrediënten al in de verpakking. Dankzij de unieke verpakking, is het g...

Jumbo maakt duurzame flessen

17 June 2019

Jumbo stapt over op het gebruik van duurzamere flessen voor alle verse sappen. Deze week verschijnt de populaire 1 liter fles verse sinaasappelsap in het Jumbo schap met deze milieuvriendelijke verpakking. Daarna volgen ...

Vivera verder op plantaardige markt

11 June 2019

Na de verkoop van vleesbedrijf Enkco gaat Vivera Foodgroup met de overgebleven bedrijfsonderdelen Vivera, Culifrost en Dutch Tofu Company een vleesloze toekomst in. De nieuwe groep richt zich volledig op de plantaardige ...

‘Technically, (almost) everything is already possible’

10 June 2019

Prof.dr.ir Andy van den Dobbelsteen has been professor of Climate Design & Sustainability at TU Delft for 10 years now. The Climate Design & Sustainability chair is close to the technical side of engineering. His...

Billions of years of innovation for free

10 June 2019

Biomimicry (biomimics - from the Greek 'bios' (life) and 'mimesis' (imitation)) is the science that stands for learning from nature. Still a relatively unknown concept in the Netherlands, but fully embraced abroad. Large...

OUTSTANDING cold store

10 June 2019

Potato processing company Aviko is realising an automated high-rise cold store next to the factory in Steenderen. They are aiming for BREEAM-NL ‘Outstanding’. During the preliminary phase, they have taken the time to ens...

Air distribution mats for containers

10 June 2019

Great temperature differences in reefer containers cause many problems for fruit importers and exporters. Due to the difference in temperature, some of the fruit can no longer be sold and exporters receive many damage cl...

Jumbo Veggie Chef lijn groeit met 20%

07 June 2019

Van verse hamburgers van champignons tot ovenbitterballen van oesterzwammen: het vega(n) aanbod van Jumbo wordt de komende weken verder uitgebreid. Nieuw in het Jumbo Veggie Chef assortiment – het grootste vega(n) huisme...

AH-medewerkers: ‘Master in vers’

05 June 2019

Albert Heijn zet vol in op het beste versaanbod in Nederland. Daartoe worden drie winkels per week omgebouwd naar het nieuwste winkelconcept met meer ruimte voor vers eten en kookinspiratie. Medewerkers krijgen bovendien...

Sales sustainable food doubled

04 June 2019

The continued growth of more sustainable, labelled products in supermarkets has led to a doubling of sales in four years' time. In 2014, just under 1.9 billion euros was spent on more sustainable, labelled food; in 2018,...

Too Good To Go takes action

03 June 2019

During the European Week for Sustainable Development (30 May - 5 June 2019), Too Good To Go, the world's largest app against food waste, will launch a unique campaign. Too Good To Go identifies food waste as the 3rd larg...