Homepagina

New Construction

The Dutch construction sector is doing well, and the food sector is following suit. New laws and regulations are an incentive for investments. Because everything needs to be more sustainable, better quality, gasless, mor..

Lees meer
Gewasbescherming groente en fruit afgenomen

Gewasbescherming groente en fruit afgenomen

24 June 2019

Het aantal groente- en fruitproducten waar meer gewasbeschermingsmiddelen op zitten dan wettelijk toegestaan is weer verder afgenomen. In de periode 2003 tot en met 2010 was er al een daling te zien. Deze daling zette zi...

OSV op bezoek bij Danone Nutricia

OSV op bezoek bij Danone Nutricia

21 June 2019

Als je op de A73 rijdt kun je er niet omheen, daar zie je de nieuwste locatie van Danone Nutricia. Ik wilde daar graag eens binnen kijken en dat kon dankzij ons OSV-lid Leopold Hermans van Bedrijvenpark Laarakker. W...

Halvering food waste 2030. Hoe dan?

Halvering food waste 2030. Hoe dan?

21 June 2019

De overheid heeft zich ten doel gesteld de voedselverspilling tegen 2030 met 50 procent terug te dringen. Om dat doel te bereiken is de consument als grootste verspiller nu aan zet, stelt ABN AMRO op basis van recent ond...

2040: Vlees maakt plaats voor alternatieven

2040: Vlees maakt plaats voor alternatieven

18 June 2019

Vleesalternatieven hebben het potentieel om de wereldwijde vleesindustrie met een waarde van vele miljarden dollars te verstoren. De essentiële vragen zijn echter welke van deze nieuwe producten het meest verstorend kunn...

LNV: Omslag naar sterke landbouw

LNV: Omslag naar sterke landbouw

18 June 2019

De omslag naar kringlooplandbouw krijgt een forse impuls. Om belemmeringen weg te nemen die innovaties in de weg staan, krijgen kringloopboeren experimenteergebieden toegewezen. De omslag naar een sterke en duurzame land...

Wetswijzigingen per 1 juli 2019 voor mkb’ers

Wetswijzigingen per 1 juli 2019 voor mkb’ers

18 June 2019

Vanaf 1 juli 2019 veranderen verschillende wetten en regels. Daarnaast gingen afgelopen maanden diverse wetswijzigingen in. De belangrijkste wetswijzigingen voor jou als mkb’er op een rij. Wat verandert op 1 juli en 1 ok...

Prijsstijging voeding hoogste in 10 jaar

Prijsstijging voeding hoogste in 10 jaar

18 June 2019

De prijzen van voedingsmiddelen stegen in mei 3,8 procent, nagenoeg de hoogste prijsstijging van voedsel in de afgelopen tien jaar. De prijzen voor vlees en vis stegen het sterkst. Dit meldt het CBS op basis van nadere a...

Mossel & Stoom: Seafood Steam Group

Mossel & Stoom: Seafood Steam Group

17 June 2019

De Seafood Steam Group uit Bruinisse introduceert Mossel & Stoom. Een kant-en-klaar gerecht met verse Zeeuwse Mosselen, compleet met alle verse ingrediënten al in de verpakking. Dankzij de unieke verpakking, is het g...

Jumbo maakt duurzame flessen

Jumbo maakt duurzame flessen

17 June 2019

Jumbo stapt over op het gebruik van duurzamere flessen voor alle verse sappen. Deze week verschijnt de populaire 1 liter fles verse sinaasappelsap in het Jumbo schap met deze milieuvriendelijke verpakking. Daarna volgen ...

Vivera verder op plantaardige markt

Vivera verder op plantaardige markt

11 June 2019

Na de verkoop van vleesbedrijf Enkco gaat Vivera Foodgroup met de overgebleven bedrijfsonderdelen Vivera, Culifrost en Dutch Tofu Company een vleesloze toekomst in. De nieuwe groep richt zich volledig op de plantaardige ...

About guys, quakes and cracks

About guys, quakes and cracks

10 June 2019

I was at a friend’s party. The room was full. The conversation was about our construction and renovation issues. A woman, who lives in an old house, was worried. She spoke about cracks in the facade that had been there f...

 ‘Technically, (almost) everything is already possible’

‘Technically, (almost) everything is already possible’

10 June 2019

Prof.dr.ir Andy van den Dobbelsteen has been professor of Climate Design & Sustainability at TU Delft for 10 years now. The Climate Design & Sustainability chair is close to the technical side of engineering. His...

Dialogue turns into something beautiful

Dialogue turns into something beautiful

10 June 2019

Bresc evolved from a local snail breeder into a garlic and herb specialist for the European gastronomy market. The continuous growth of the company demands choices in terms of raw materials, production, sustainability an...

Listeria, blessing or curse?

Listeria, blessing or curse?

10 June 2019

Listeria monocytogenes; no matter how small the bacterium is, it can be food producers’ worst nightmare. Because Listeria is all around us and not easy to control. The chilled fresh section in the supermarket is onl...

Maxima Seafood in retail

Maxima Seafood in retail

10 June 2019

Fish supplier Maxima Seafood’s ambition to expand to retail had existed for a while. When the request to deliver scallops came from Delhaize, the plans quickly became concrete. But this did require the necessary adjustme...

Billions of years of innovation for free

Billions of years of innovation for free

10 June 2019

Biomimicry (biomimics - from the Greek 'bios' (life) and 'mimesis' (imitation)) is the science that stands for learning from nature. Still a relatively unknown concept in the Netherlands, but fully embraced abroad. Large...

Business premises improves logistics

Business premises improves logistics

10 June 2019

The Kippie franchise formula began in the early ‘90s. From a hypermodern business premises, the franchisees will be even better served as of May of next year. RBK Food Projects, part of the RBK Group*, is overseeing the ...

Cooling/freezing and CO2 reduction

Cooling/freezing and CO2 reduction

10 June 2019

You get the highest return on your cooling installation at night. What do we do with solar panels on the roof of a cold store? Use them to freeze during the day! If the cold store is 25 m high, you only get about a quart...

Authentic Asian meal preparation

Authentic Asian meal preparation

10 June 2019

Conditioning needs to be extremely on point when it comes to daily fresh meal preparation. Padifood, which processes many fresh ingredients for authentic Asian ready-made meals, commissioned Prodoor to renovate industria...

Arcadis, Fresh in Food

Arcadis, Fresh in Food

10 June 2019

We are a guest at Arcadis in Zwolle. In a modern office building which, accidentally or not, also houses the NVWA, we visit a relatively new part of the country’s largest consultancy and engineering organisation: Arcadis...

Ambition, transition and instruction

Ambition, transition and instruction

10 June 2019

Building a new warehouse and extra production for a food processing company requires controlling routing with specific installations for completion. Bouwteam P&O and Alsta Nassau joined forces to ensure their client’...