Verpakken 2017
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Einde aan octrooien op groenten en fruit

De EU stopt met het verlenen van octrooien op varianten van groenten en fruit. Veredelaars moeten vrij kunnen beschikken over biologisch materiaal om nieuwe gewassoorten te kweken. De lidstaten geven aan dat het nooit de..

Lees meer

Waterinnovator of the year 2017

06 maart 2017

Pathema is op het Watervisie Congres 2017 in Rotterdam uitgeroepen tot Waterinnovator of the Year 2017. Het Tilburgse bedrijf liet daarmee innovators als Willy Verstraete, Royal HaskoningDHV en Thermfilly achter zich. Pa...

Tomato Inspiration Award 2017

06 maart 2017

Tijdens de Fruit Logistica heeft Greenco de Tomato Inspiration Award gewonnen. Greenco is teler en verpakker van snackgroenten en uitvinder van het snacktomaatje Tommies. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest i...

Kleine producenten: Smaakmakers van de foodsector

06 maart 2017

In de laatste vijf jaar groeide het aantal producenten van voedsel en dranken met minder dan vijf medewerkers met 45 procent tot 3660, blijkt uit een recent rapport van ABN AMRO. Hiermee groeide dit marktsegment veel sne...

Verantwoord verpakt

06 maart 2017

Sinds december 2016 desinfecteert Henri van de Bilt duurzaam met Nocolyse Food. Hiermee heeft de BRC/IFS-gecertificeerde vleeswarenproducent extra veiligheid ingebouwd in zijn desinfectiemethode. Manager Operations Jacco...

Eén verpakkingsformat: Een verscheidenheid aan burgers

06 maart 2017

De burgers van Halifax in Denemarken zijn lekker. Klassiek Amerikaans, maar zeker niet ouderwets. Voordat klanten gretig in hun burgers kunnen bijten, worden de vele ingrediënten veilig verpakt voor de reis van productie...

Evides industriewater, uw waterpartner

06 maart 2017

Water is een essentieel onderdeel van veel producten en processen. Evides Industriewater maakt betrouwbaar proceswater voor de voedingsindustrie. Of het nu gaat om water dat wordt gebruikt voor het wassen en transportere...

Het beste uit uw productieproces

06 maart 2017

De FastBack transport systemen maken gebruik van horizontale beweging om producten op een zeer delicate wijze te transporteren, hierdoor wordt productbreuk en afzetting voorkomen. Ideaal geschikt om een multihead weger m...

Doe mee aan de challenge tegen klimaatverandering

06 maart 2017

Tijdens Biofach - de grootste beurs op het gebied van biologische voeding in Europa – lanceerde Wessanen de ‘Organic food against climate change’ challenge. Voor een positieve impact op het wereldwijde voedselsysteem en ...

Vijf etiketteringsregels

06 maart 2017

Als freelancer in food zie ik steeds meer kleinschalige producenten die, gedreven door passie, bijzondere producten maken. Ik ben heel gevoelig voor de passievolle producten van de kleine producenten. De kwaliteit is vaa...

Claims: Nuttig of misleidend

06 maart 2017

Consumenten zijn zich meer en meer bewust van de relatie tussen wat ze eten en hun gezondheid. Claims kunnen hen helpen bij het kiezen van (de voor hen juiste) voedingsmiddelen. Veel producenten zien in claims ook een ha...

Conserveringsmethoden: Welke methode past bij wat ik wil?

06 maart 2017

Revolutionair was het; de ontdekking dat je voedsel lange tijd kunt conserveren! Het stelde de mens in staat om te reizen en ijskoude winters met voedselschaarste te overleven. Verhitten, vriezen, drogen, pekelen, fermen...

Bezoek Maintenance Next 2017!

06 maart 2017

Maintenance NEXT 2017 is de belangrijkste technologie- en onderhoudsexpo van de Benelux. Hier komt de hele sector drie dagen bijeen, met als doel het Nederlandse installatiepark zo optimaal mogelijk te laten functioneren...