Evides industriewater, uw waterpartner
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Evides industriewater, uw waterpartner

  • 06 maart 2017

Water is een essentieel onderdeel van veel producten en processen. Evides Industriewater maakt betrouwbaar proceswater voor de voedingsindustrie. Of het nu gaat om water dat wordt gebruikt voor het wassen en transporteren van grondstoffen of om gedesinfecteerd water voor productie; Evides Industriewater produceert en levert diverse waterproducten. 

Met de eisen van onze klanten als uitgangspunt bieden wij efficiënte maatwerkoplossingen, gebaseerd op duurzame en innovatieve technologieën. Het resultaat: aanzienlijk minder milieubelasting, verlaging van de waterfootprint én een efficiënte, kostenbesparende oplossing. Omdat water in veel processen als basisgrondstof dient, staat betrouwbaarheid altijd voorop. We zorgen er met ingenieuze oplossingen voor dat onze klanten 24/7 kunnen rekenen op proceswater van uitstekende kwaliteit. Voor het produceren van ons proceswater maken we gebruik van waterbronnen uit de natuur. De beschikbaarheid van voldoende zoetwater is niet vanzelfsprekend; bewust waterverbruik is belangrijker dan ooit. Als duurzame waterpartner doen we praktijkonderzoek naar hergebruik van energie (warmte), water en overige nuttige producten zoals nutriënten en cellulose uit (afval)water. Zo zuiveren we afvalwater tot gietwater van hoogwaardige kwaliteit (zie foto). 

Evides Industriewater en Evides Waterbedrijf

Evides Industriewater levert water aan grote industriële bedrijven in Nederland, België en Duitsland. Dit gaat om water waarvan de eigenschappen worden afgestemd op de specifieke vereisten en wensen van iedere klant. Onze rol varieert van tijdelijke leverancier tot partner die een waterinstallatie ontwerp, bouwt, financiert en beheert. We zijn ook actief in het zuiveren van afvalwater en het hergebruik van gezuiverd afvalwater voor industriële toepassingen. Evides Industriewater is een dochteronderneming van Evides Waterbedrijf, een duurzaam en innovatief drinkwaterwaterbedrijf. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar krijgen 2,5 miljoen consumenten en het bedrijfsleven in het zuidwesten van Zuid-Holland, de provincie Zeeland en het zuidwesten van Noord-Brabant veilig en schoon drinkwater uit de kraan. Door de combinatie van drinkwater-, afvalwater- en industriewateractiviteiten kan Evides zich richten op het continu verbeteren van technieken om water te winnen, zuiveren, leveren en – zoveel mogelijk – te hergebruiken. Zo dragen we bij aan een optimaal en duurzaam gebruik van de waterketen in Nederland en daarbuiten.

Bron: © Evides