Zomervakantie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zomervakantie

  • 15 juni 2020
  • Door: Saskia Stender

Het is bijna vakantietijd. Wat ga je doen? Blijf je in Nederland, ga je de grens over? Wat vind je in het buitenland dat je hier niet hebt? Wij gingen altijd naar het buitenland omdat het in Nederland te vaak regende in de zomer. Honderd kilometer onder Lyon, verzekerd van mooi weer. De afgelopen jaren was het daar echter veel te heet. Dit jaar hadden we daarom geboekt in Luxemburg en Noord-Frankrijk… maar met alles wat er nu speelt, hebben we besloten niet te gaan. 

De lol is eraf. Zwembaden zijn slechts deels toegankelijk, voor de stranden en terrasjes moet je wachten op een plek en markten afstruinen doe je nu ook niet. En stel je voor dat het virus weer om zich heen grijpt; dan zit je vast in het vakantieland, want repatriëren is er niet meer bij. Eigen risico. Ik ga dit jaar genieten van mijn achtertuin en van dagtripjes in Nederland.

‘Wat is nou echt belangrijk?’ Die vraag ben ik me vaker gaan stellen, afgelopen maanden. Op de eerste plaats onze gezondheid, daar zijn we ons allemaal sterk van bewust. En ik ben blij dat ik ’s morgens gewoon aan het werk kan. Heel Nederland is aan het klussen geslagen, huizen en tuinen zijn opgeknapt. Daar genieten we elke dag van. Ook zijn we met z’n allen meer buiten. Doordat we niet meer uit eten konden, zijn we meer gaan shoppen bij de versspecialisten en traiteurs. 

Zijn die twee weken vakantie in het buitenland wel zo broodnodig? Nu even niet. Blijf in Nederland. Laten we samen onze economie weer op gang brengen!

Saskia Stender

Bron: © Vakblad Voedingsindustrie juni 2020