Bedrijvenpark Laarakker biedt ruimte voor onbegrensde groei
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Bedrijvenpark Laarakker biedt ruimte voor onbegrensde groei

  • 15 juni 2020
  • Door: Esther van der Lelie

Aan de A73 bij Cuijk ligt Bedrijvenpark Laarakker. Een bedrijventerrein met focus op de agrifoodsector. De ideale locatie voor bedrijven met groeipotentie.  

Op het bedrijvenpark verrijzen nieuwe panden van grote spelers op foodgebied. Verkoopmanager Leon Vromans benoemt twee voorbeelden van bedrijven die precies voldoen aan de reden waarom Laarakker is ontwikkeld. “Danone Nutricia is ruim 100 jaar geleden gestart aan de rand van Cuijk. Omdat groei in het bestaande pand niet mogelijk was, namen ze een locatie aan de overkant van de weg in gebruik. Door verdere ontwikkeling kwam het bedrijf in de knel. Uitbreiding ter plekke was niet meer mogelijk, wel de optie om op zes kilometer afstand een geheel nieuwe, grotere locatie te bouwen.” Voor Danone was dit een aantrekkelijke optie omdat medewerkers konden meeverhuizen. Inmiddels bezet het bedrijf ruim acht hectare op Laarakker.” 

Verbruggen Food Group bevond zich, volgens Leon Vromans, in een gelijke situatie. Deze organisatie startte ooit in Mill (zeven kilometer vanaf Haps) en groeide door; op meerdere locaties in Mill en door samenvoeging met andere bedrijven. In Haps worden nu een aantal vestigingen samengevoegd en zet het bedrijf in op verdere ontplooiing. De aanleg van de fundering van het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum is gestart. “Ook aan andere fabrikanten of voedingsmiddelenbedrijven die elders in het land ‘uit hun jasje groeien’ en een nieuw hoofkantoor of een extra vestiging willen bouwen, kunnen wij mooie doorgroeikansen bieden”, vult de verkoopmanager aan.  

Goede bereikbaarheid

Goede bereikbaarheid is één van de eerste wensen die Leon van belangstellende bedrijven hoort. Aan die wens voldoet Laarakker goed. Het bedrijvenpark ligt direct aan de snelweg A73 tussen Cuijk en Boxmeer en de nieuwe randweg (richting Uden). Het tevens nieuw aangelegde knooppunt laat het vrachtverkeer goed doorstromen. Op korte afstand bevinden zich een spoorlijn, vliegveld Weeze en de containerterminal in de haven van Cuijk. Medewerkers en relaties kunnen zo de bedrijven snel en gemakkelijk bereiken. Bovendien zien zij op de weg naar Laarakker toe de panden al vanuit de verte in beeld komen. “Het is een mooie zichtlocatie”, bevestigt Leon Vromans.   

Leon Vormans

Ruimte voor ontwikkeling

“Als bedrijvenpark willen we ondernemingen een pasklare oplossing bieden’, vertelt Leon. “Als eerste aanspreekpunt probeer ik goed te luisteren wat voor hen de crux is om over te stappen. Ruimte, bereikbaarheid en flexibiliteit zijn hierbij belangrijke voorwaarden. Wij denken en bewegen mee. Laarakker biedt zichtbaar ruimte voor ontwikkeling aan bedrijven zoals Danone en Verbruggen. Ook voor bedrijven die ooit in een garage of aan huis zijn gestart, later verhuisden naar een bedrijvenverzamelgebouw of pand in de buurt en nu willen investeren in een eigen locatie, is er nog voldoende plek. Afhankelijk van de fase waarin een bedrijf zich bevindt, hebben wij kavels beschikbaar van 2.000 m2 tot 5.000 m2 groot, geschikt voor maakbedrijven, handel en distributie, en kavels van 5.000 m2 tot zes hectare groot voor grotere spelers met milieucategorie 4-5.2.”

Duurzame samenwerking

“Ook de gemeente Cuijk beweegt met ons en de ondernemingen mee”, gaat hij verder. “Wij hebben een fijne samenwerking met deze gemeente. Zij snapt wat ondernemers nodig hebben en ziet het als een uitdaging dit te leveren. Door intensief contact te onderhouden met de gemeente en de bedrijven, kunnen we snel schakelen bij bijvoorbeeld het verkrijgen van vergunningen.” Laarakker kent daarnaast een eigen parkmanagementorganisatie waarvan alle op het park gevestigde bedrijven lid zijn. Dit parkmanagement draagt zorg voor behoud van de kwaliteit van het terrein op de lange termijn. Zij beheert en onderhoudt onder meer de openbare ruimte, verzorgt bewegwijzering, collectieve beveiliging en afvalinzameling. 

Aantrekkelijke hotspot

“Van oudsher is Noordoost Brabant de ‘Agrifood Capital’”, schetst Leon. “Laarakker is hierbinnen één van de ‘hotspots’. Diverse partijen uit de omgeving, van net over de Maas en ver daarbuiten hebben belangstelling voor een overstap naar deze aantrekkelijke omgeving. We overhaasten geen beslissingen, het zijn duurzame investeringen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Ik doe hierbij meteen een oproep: bedrijven die willen doorgroeien en onderdeel willen uitmaken van ‘Hotspot Laarakker’, kunnen zich bij mij melden. We hebben nog twee grote kavels van vijf tot zes hectare in de verkoop en meerdere kleinere percelen vanaf 2.000 m2. Bovendien komt er vanaf volgend jaar nog 12 hectare extra beschikbaar voor groeiende ondernemingen.” 

www.laarakker.com

Bron: © Vakblad Voedingsindustrie juni 2020