Up-to-date met nieuw e-learning platform
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Up-to-date met nieuw e-learning platform

 • 09 oktober 2018
 • Door: Esther van der Lelie

Speciaal voor voedselverwerkende bedrijven lanceert Qlean-tec | Christeyns een e-learning platform in Nederland. Een platform dat meer biedt dan alleen leren. Dat uw organisatie ontzorgt met online leren én kennis delen over o.a. HACCP, voedselveiligheid, allergenen en voedselfraude.

 “Met ons online leerplatform Moviemento geven we een nieuwe dimensie aan e-learning. We zorgen voor een continu leerproces en ontzorgen hiermee de HRM- en Kwaliteitsafdeling van een organisatie”, vertelt Leo Frings, director Sales & Marketing van Qlean-tec | Christeyns. “Het nieuwe platform sluit volledig aan bij de wet- en regelgeving en de internationale normeringen in de voedselindustrie, BRC (British Retail Consortium) en IFS (International Food Standard). We bieden niet alleen online leren maar ook up-to-date informatie voor werken in deze industrie. Modules kunnen klantspecifiek worden ingericht en aangevuld, in verschillende talen. Het is uniek, volledig te personaliseren maatwerk.”

Totaaloplossing

“Wij maken het onze klanten graag gemakkelijk”, vervolgt Leo. “We zorgen voor gebruiksvriendelijke en pasklare totaalconcepten voor onder meer voedselverwerkende bedrijven. In het verleden boden we onze relaties een e-learning tool voor alleen leren aan. Een losstaand element dat niet in een intranet geïntegreerd kon worden. Het werd minimaal benut. We zagen ook dat het voldoen aan regelgeving voor de voedingsindustrie een zware last legt op zowel de HRM- als Kwaliteitsafdeling. Dit zette ons aan tot nadenken. Hoe kunnen wij als toeleverancier de branche ontlasten en toegevoegde waarde bieden? Met Moviemento denken wij het antwoord hierop gevonden te hebben. Het is een totaaloplossing waar de gehele organisatie baat bij heeft en efficiënter mee kan werken.”

Maatwerk

Volgens de richtlijnen van BRC en IFS dient een organisatie de opleidingsbehoefte van haar medewerkers te inventariseren, opleidingen aan te bieden, en te bewaken dat medewerkers deze opleidingen volgen en een certificaat behalen. Bij een audit is een actueel overzicht een eerste vereiste. “Een pittige taak voor de HRM- en Kwaliteitsafdelingen, aangezien dit een voorwaarde is voor toekenning en behoud van certificering van een organisatie. Iedere medewerker heeft een eigen opleidingsbehoefte en moet een opleiding op maat krijgen. Ons platform voorziet in die behoefte. Samen met de klant richten we een online-omgeving in met diversie modules die de organisatie nodig heeft, op centraal en persoonsniveau. Het systeem kan in de eigen it-omgeving, zoals een intranet, worden geïntegreerd en ingericht volgens de huisstijl van de organisatie. Dit maakt de tool herkenbaar en toegankelijk. Iedere medewerker krijgt een unieke inlogcode waarmee de voor hem of haar benodigde modules bereikbaar zijn. Op centraal niveau kan de voortgang van de medewerkers worden gevolgd.”

De Moviemento leermodules zijn ontwikkeld in samenwerking met experts uit de branche en een deskundige partner die is gespecialiseerd in e-learning concepten. “Inrichting, implementatie en ondersteuning worden verzorgd door onze Moviemento supportafdeling. Na een test- en evaluatieperiode is het platform inmiddels succesvol uitgerold bij een aantal bestaande klanten.”

Leer- en kennismodules

Moviemento behandelt in 6 hoofdstukken, onderverdeeld in 42 modules, de belangrijkste onderwerpen van voedselveiligheid, waaronder HACCP, GMP, allergenen en voedselfraude. De inhoud kan volledig worden afgestemd op een individu of een groep. “Niet relevante onderwerpen kunnen we bijvoorbeeld weglaten en bedrijfsspecifieke richtlijnen juist aan de modules toevoegen. Het leren is aantrekkelijk en interactief, we spelen met filmpjes, animaties, pictogrammen en games in op de dagelijkse werkomgeving van een medewerker. Uiteraard wordt iedere module tussentijds en aan het eind getoetst, op een aansprekende manier met directe feedback, zodat de medewerker de informatie goed onder de knie krijgt.

Altijd actueel

Het volgen en afsluiten van modules wordt geadministreerd in het systeem. Zo weten HRM en Kwaliteit altijd de laatste status en kan het management ingrijpen waar dit nodig is. De rapportage uit het systeem ondersteunt de informatievoorziening bij een audit. Onze technische partner bewaakt dat de informatie over wet- en regelgeving altijd actueel is, zoals nu geconformeerd aan BRC-8”, benadrukt Leo Frings. Naast een leer- en kennisplatform kan Moviemento ook worden ingezet als communicatieplatform met de eigen medewerkers: “Denk aan het delen van bedrijfsinformatie, productinformatiebladen, handleidingen, procedures en enquêtes; alles in de eigen maatwerk it-omgeving.”

Voordelen e-learning platform

 • 24/7 toegang tot up-to-date leermodules over voedselveiligheid
 • volledig gepersonaliseerde leer- en kennisomgeving
 • gebruikersvriendelijk en toegankelijk platform
 • werken conform vereiste certificering voedselindustrie
 • leren op eigen niveau en tempo
 • ondersteuning implementatie, backoffice en support
 • integratie met it-systemen van de eigen organisatie (hrm/intranet) is mogelijk
 • tijdwinst door efficiënt werken met doelgerichte inzet platform
 • kostenbesparing door online leren (geen trainingsruimte, catering en reiskosten)
 • geautomatiseerd beheerssysteem met rapportagemogelijkheden op ieder moment
 • organisatiebreed communicatiekanaal

Bron: © Qlean-tec