Uitsluitsel over mosterd-allergenen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Uitsluitsel over mosterd-allergenen

  • 11 april 2022

Nutrilab heeft de LC-MSMS-methode voor allergenen-screening uitgebreid. Dit naar aanleiding van vragen uit de markt. Een referentiemethode voor de identificatie van allergene eiwitten uit mosterd ontbrak en bestaande testkits gebaseerd op ELISA of PCR zijn niet voldoende specifiek of kunnen zelfs vals-positieve resultaten geven. Hierdoor bleef onduidelijk wat de positieve uitslagen veroorzaakte: mosterd, of een verwante kruisbloemige (Brassicaceae). Met de uitgebreide methode via LC-MSMS kunnen diverse soorten mosterd en verwante Brassicaceae beter van elkaar worden onderscheiden. 

Nutrilab identificeert de volgende soorten: Bruine mosterd (B. juncea), Zwarte mosterd (B. nigra), Witte/gele mosterd (Sinapsis alba), Wilde mosterd of Herik (S. arvensis), Ethiopische mosterd (B. Carinata), Koolzaad (B. napus) en Raapzaad (B. rapa). Meer informatie op de website.

www.nutrilab.nl

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2022