Time is right for cooking at the speed of light!
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Time is right for cooking at the speed of light!

  • 14 april 2025

100% elektrische infrarood ovens voor de voeding verwerkende industrie … dit is al meer dan 20 jaar dé prime focus en het expertiseveld van Infrabaker International.

Infrabaker ovens worden wereldwijd ingezet in alle stadia van de voedselverwerking - garen, bakken, kleuren, smelten, desinfecteren en/of rijpen - met toepassing van elektrisch infrarood technologie.

De Infrabaker is ontworpen om een ruim assortiment aan producten te kunnen bewerken zoals vlees, vis, vleesvervangers, brood, gebak, gevogelte, schaaldieren, groenten, snacks, bereide maaltijden… De technologie maakt het gebruik van andere middelen, zoals olie, hete lucht of gas overbodig. Dit resulteert in pure, gezondere en natuurlijk smakende producten.

IFFA 2025 highlight enkele topics die perfect aansluiten bij het concept van Infrabaker ovens.  Thema’s zoals :  

  • Realiseren van een ‘next level’ performance: Infrarood met elektrische stralers biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele verwarming, zoals het ontbreken van voor-verwarmings- of afkoeltijden, een verminderde procestijd en een uniformiteit van de resultaten die leiden tot minder kwaliteitsverlies.
  • Optimaliseren van productieprocessen en productieplanning door data beter te gebruiken: Dankzij slimme technologie wordt het productieproces nauw gemonitord en kunnen zeer precieze aanpassingen in de productieflow worden uitgevoerd. Dankzij een zeer uitgebreide menu-opslag kan er onmiddellijk geswitcht worden van het éne product naar het andere.
  • Duurzamer produceren: Met elektriciteit als voedingsbron wordt er volop ingezet op duurzaamheid en energie efficiëntie.  Het ontbreken van gassen en/of oliën vermindert drastisch de uitstoot van residuen en stimuleert het  gebruik van hernieuwbare energie  
  • Productvariëteit vergroten: De Infrabaker Infrarood technologie kan ingezet worden voor het  creëren van nieuwe concepten en recepten tot de ontwikkeling, optimalisatie en implementatie nieuwe en/of bestaande producten. Alles in lijn is met de huidige bedrijfsstrategie, met de doelstelling dat het proces fabrieksvriendelijk en kosteneffectief blijft.

Infrabaker International zal op de IFFA exposeren in HAL 9.1 , stand E89 met enkele voorbeelden uit hun gamma van infrarood ovens. 

Het team staat klaar om u te verwelkomen en van de nodige uitleg te voorzien.

www.infrabaker.com

Infrabaker International: Company Page Admin | LinkedIn

IFFA 2025 | Hal 9.1 Stand E89

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2025