Succesvolle financiering voor FlevoTrade dankzij Leasecontrol
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Succesvolle financiering voor FlevoTrade dankzij Leasecontrol

  • 04 maart 2024

Medio 2023 heeft het in Dronten gevestigde bedrijf FlevoTrade Grading & Packaging twee nieuwe uienweeg- en verpakkingslijnen in bedrijf genomen. Ook waren een aantal trucks aan vervanging toe. Leasecontrol, een financebroker met focus op de levensmiddelensector, bracht de financiering vlot tot stand op basis van een goed onderbouwde businesscase.

Berthold Spaans, eigenaar van Leasecontrol: “In februari van 2023 werd ik benaderd door de FlevoTrade Grading & Packaging B.V. Dit bedrijf zorgt voor het sorteren, bewaren, wegen, verpakken en exporteren van Nederlandse uien. FlevoTrade stond op het punt twee nieuwe uienweeg- en verpakkingslijnen aan te schaffen. Ook moesten een aantal trucks vervangen worden. Een forse investering, die bovendien om snelheid vroeg.” 

De waarde van een goed verhaal

Tijdens een afspraak in Dronten haalde Berthold de benodigde informatie op over de organisatie, cijfers, de gewenste investering en hoe deze zichzelf terugverdient. Daarna werkte hij de verzamelde informatie uit in een beknopte toelichting voor zijn netwerk van financiers. “Een financiering komt niet zomaar tot stand. Ze vereist inzicht en vertrouwen. Ik leg daarvoor de basis met een heldere businesscase.” Dit leidde ertoe dat de benodigde financiering snel en onder marktconforme condities werd geregeld. 

Meerwaarde voor alle betrokkenen

“In dit geval werd ik direct benaderd door de eindklant”, blikt Berthold terug, “maar de meeste financieringen van machines voor het mkb in de voedingsmiddelenindustrie komen tot stand dankzij mijn samenwerking met leveranciers, waaronder ILPRA Benelux B.V. en Demca B.V. Welke weg er ook wordt bewandeld, de uitdaging is altijd om alle partijen een aantrekkelijk of comfortabel perspectief te bieden. Van een succesvol investeringstraject profiteren ondernemer, leverancier én financier. Iedereen blij.”

Leasecontrol.nl

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2024