Service is en blijft ons belangrijkste product!
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Service is en blijft ons belangrijkste product!

  • 01 mei 2018
  • Door: Tim Hage en Christiaan van Duijnen

Een machine pas onderhouden wanneer hij niet meer werkt, is voor MULTIVAC geen optie. Preventief onderhoud om te voorkomen dat een machine ongewild stopt is daarentegen de weg!

In 2010 hadden wij met 9 monteurs een onderbezetting in het serviceteam Wij konden daardoor niet de optimale service verlenen. De roep om servicecontracten voor het preventief uitvoeren van onderhoud op onze verpakkingsmachines nam steeds verder toe. Zo is het businessmodel ontstaan waarmee wij tegen gereduceerde tarieven perfect preventief onderhoud voor onze klanten realiseren.

Maatpak

Iedere machine, iedere bezettingsgraad en productieomgeving is anders en daarom focussen wij ons op het leveren van een „maatpak“. Een geoptimaliseerd onderhoudsplan met als doel om tegen zo laag mogelijke kosten, een zo hoog mogelijke efficiency van de verpakkingslijn te realiseren. Onze klanten investeren in preventief onderhoud en krijgen daar productiezekerheid en efficiency voor terug.
We nemen de volledige regie van het machinepark over. We monteren alleen de noodzakelijke onderdelen, werkuren worden op nacalculatie berekend, de voorrijkosten zijn gehalveerd en op onderdelen wordt een extra korting gegeven.

Snelle service op locatie

„After sales op service“ werd geïntroduceerd om het optimalisatieproces in samenspraak met onze klant en onze specialisten te waarborgen en met trots kunnen we zeggen dat wij daarmee goed hebben ingespeeld op de vraag uit de markt. Onze klanten zijn mede hierdoor zeer tevreden over de samenwerking!

Storingen

Maar onze service gaat nog veel verder. Als er toch nog een technische storing optreedt, is snelle service gewaarborgd. Elke dag van de week en gedurende 24 uur per dag.
Met onze helpdesk, assistentie ter plaatse door een van onze 20 buitendienst collega’s en snelle communicatie met technici in onze fabrieken krijgen wij de machines weer snel up and running.

Opleiding

Naast goed onderhoud, heeft een machine natuurlijk ook een goede bediening nodig. Al te vaak zien wij situaties waarin complexe machinelijnen technisch in prima conditie zijn, maar waar het rendement te lijden heeft door niet voldoende kennis bij operators en bedieners. MULTIVAC heeft daarvoor meerdere gespecialiseerde cursus modules ontwikkeld.  Cursussen worden vrijwel altijd ter plaatse georganiseerd, zodat op eigen machines wordt opgeleid. En onze cursusleiders kunnen álle vragen van cursisten direct beantwoorden. Onze opleidingen zijn dus net zo machine specifiek als de aanschaf en het onderhoud ervan.

Folie en package deals

Een aantal jaren geleden hebben wij onze service uitgebreid en leveren bij nieuwe projecten nu ook folie en/of tray‘s bij de machine. Ook hier is ontzorgen en productiezekerheid bieden, met name in de opstartfase het devies. Klanten die voor het eerst in aanraking komen met een automatische verpakkingslijn varen hier wel bij omdat wij natuurlijk kwalitatief goede, geteste verpakkingsmaterialen inzetten van betrouwbare leveranciers.

Wij denken mee in uw cashflow

Doordat wij goed luisteren naar de vragen van onze klanten hebben we een grote stap gemaakt en een tweede businessmodel geïntroduceerd.
Hierbij levert MULTIVAC de machine, de service en het verpakkingsmateriaal en de klant rekent af per verpakking. Met de steeds korter lopende contracten die onze klanten kunnen afsluiten met hun afnemers houdt onze klant zijn cashflow op orde, kan hij efficiënt produceren  en wordt hij wederom volledig ontzorgt.

Innovatie; MULTIVAC X-Line

Onze nieuwste troefkaart is de meest geavanceerde dieptrekverpakkingsmachine die er momenteel te koop is: de MULTIVAC X-Line. Door doordachte toepassing van de sensor technologie bouwt deze machine zijn eigen ideale parameters op om tot de beste performance te komen. 

De capaciteit van de X-Line ligt 10-15% hoger vergeleken met bestaande vergelijkbare machineconfiguraties. Daarnaast heeft deze nieuwe MULTIVAC veel praktische features die extra flexibiliteit bieden en het ombouwen een stuk eenvoudiger maken.

Het is fantastisch om bij een bedrijf te werken dat hoogwaardige kwaliteit levert en continue innoveert en investeert!

www.multivac.nl

Bron: © Multivac