Karien en Elise vertellen over werken bij Multivac
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Karien en Elise vertellen over werken bij Multivac

  • 01 mei 2018
  • Door: Nicole Cordewener

“De sfeer is hier goed”, aldus Elise van de Geer (foto). Je wordt niet zomaar aangenomen bij MULTIVAC. Tijdens het sollicitatiegesprek wordt grondig gekeken of je de juiste instelling hebt. Wat je volgens directeur Tim Hage nodig hebt? In ieder geval een gezonde dosis positiviteit, humor én de wil om te winnen. Dat zat wel goed bij verkoopsecretaresse Karien van Bemmel (40) en officemanager Elise van de Geer (56). Zij vertellen graag hoe leuk het is om te werken bij MULTIVAC.

Druk en afwisselend

Allebei hebben ze een drukke en  afwisselende baan, iets wat ze heel fijn vinden. Karien: “Ik ondersteun de verkoopafdeling met het beantwoorden van de telefoon, het versturen en verwerken van offertes en orders en ik boek vluchten en hotels. Ook het internationale aspect spreekt me aan, zo heb ik regelmatig contact met collega’s van andere MULTIVAC vestigingen.” Elise vult aan: “Ik  hou me bezig met personeelszaken, marketing en het officemanagement. Snel schakelen, bezig zijn met verschillende afdelingen en afwisseling: daar houd ik van.”

Dames in een mannenwereld

MULTIVAC is een echt mannenbedrijf: van de 50 collega’s zijn er 9 vrouwen. “Je moet wel tegen  mannenhumor kunnen”, meent Karien. “Ze zijn vaak vrij direct, maar soms word je ook op handen gedragen. Met de vrouwelijke collega’s hebben we het onderling gezellig. We hebben een appgroepje  en spreken regelmatig met elkaar af voor een etentje, een kookworkshop of we gaan naar de bioscoop. Dat is echt hartstikke gezellig!” 

Weekendjes weg met collega’s

Gezelligheid staat sowieso hoog in het vaandel bij MULTIVAC. De sfeer onder collega’s is goed. Regelmatig zijn er uitstapjes en jaarlijks gaat het hele bedrijf  een weekendje weg. “We zijn zelfs een keer naar Valencia geweest met het vliegtuig”, vertelt Elise. Vanuit haar functie organiseert zij deze weekendjes. “We proberen altijd een gevarieerd programma samen te stellen en vinden het ook leuk als er een wedstrijdelement in zit.

We zijn wezen skûtsjesilen, solex rijden, deden uitdagende spellen in Fort IJmuiden en maakten een GPS-tocht door de Biesbosch. Op zaterdag sluiten we altijd af met een gezellige feestavond. MULTIVAC vindt het belangrijk dat partners hier ook van kunnen meegenieten, dus mogen deze altijd mee.”

Betrokken werkgever

Wat ze verder nog waarderen, is de betrokkenheid van hun werkgever. “Met Kerst krijgen we een presentatie over afgelopen jaar en kijken we ook vooruit. Daarna wordt er met elkaar geborreld en gegeten. Ook bestellen we altijd vijf extra kerstpakketten, die we schenken aan goede doelen. Vorig jaar was dat onder meer aan een hospice en de Voedselbank”, aldus Elise. Om haar werk beter te kunnen doen, heeft zij een aantal workshops mogen volgen. Verder weet directeur Tim Hage de personen in zijn bedrijf op de juiste plaats te zetten: iedereen moet doen waar hij goed in is. Dat hem dit is gelukt, daar zijn beide dames het helemaal mee eens.

Echt op hun plek

Dat een organisatie met circa 50 medewerkers een personeelsblad én personeelsvereniging heeft, zegt wel iets over de sfeer bij MULTIVAC. Het verloop is er laag en de gemiddelde leeftijd is met 46 jaar best hoog. Wie eenmaal bij MULTIVAC werkt, gaat er niet snel meer weg. Ook Karien en Elise zitten echt op hun plek. Elise: “Het is hier hartstikke leuk. Toen ik vier jaar geleden onverwachts op zoek moest naar een nieuwe baan, had ik nooit gedacht weer zo’n leuke job te krijgen.” Karien vult aan: “Dat plezier straal je ook uit.” Elise bedankt en lacht: “Mooi, want ik ben van plan hier tot mijn pensioen te blijven!”

‘Je hoeft niet gek te zijn om hier te werken, maar het helpt wel!’

Foto 1: Elise van de Geer
Foto 2: Karien van Bemmel

Bron: © James Media