QIS voor de steeds veranderende productieomgeving
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

QIS voor de steeds veranderende productie­om­geving

  • 30 juni 2015

Quality Improvement System (QIS) is een ‘state of the art’ softwaresysteem, gespecialiseerd in het verzamelen, analyseren en visualiseren van real-time kwaliteit, productie en prestatiegegevens.

Met meer dan 27 jaar ervaring, geïmplementeerd in meerdere soorten productieomgevingen, blijft QIS voorlopen in technologie. Het systeem helpt wereldwijd productiebedrijven met het continu verbeteren van productkwaliteit, minimaliseren van verspilling en optimaliseren van procesefficiëntie.

Papierloze werkvloer

Neem afscheid van alle handgeschreven formulieren die in een map terechtkomen. Overtypen in andere systemen hoeft ook niet meer. Alle handmatige meetpunten en andere informatie gaan rechtstreeks van de werkvloer naar de QIS Real Time Display. Ontlast uw operator van het schrijfwerk, zodat het proces centraal staat en niet de administratie. Digitale informatie is per direct beschikbaar en kan eenvoudig gedeeld worden door het gehele bedrijf; voor proactieve besturing, analyse, audits en (proces) verbetering.

Direct inzicht in kwaliteit en proces

Met behulp van real-time informatie en real-time analyse geeft QIS volledig inzicht in het proces. De operator is hierdoor continu op de hoogte van de status, kwaliteit en voortgang van het productieproces. Handmatige en geautomatiseerde gegevens zijn geïntegreerd. Indien nodig kan de operator ingrijpen op basis van een geïnformeerde beslissing, gesteund door online specificaties en instructies. Tegelijkertijd staat de operator aan de basis van de informatiebehoefte voor het (kwaliteits)management ten behoeve van het continu verbeterproces.

Zichtbaar en volgbaar

QIS ondersteunt een complete tracking & tracing omgeving. Deze koppelt informatie over productieomstandigheden, doseringen en samenstelling aan de output van het productieproces, inclusief eventuele integratie met uw ERP. Volg het product van grondstof tot eindproduct, inbegrepen alle omstandigheden waaronder uw product is verwerkt. Realiseer aanvullende handmatige of geautomatiseerde registratie van o.a. batches, doseringen en tijdstippen op de plek van uitvoering.

Analyse, en rapportage

Met de QIS-analysetools kunt u data van dagen, maanden of jaren selecteren en in enkele seconden geavanceerde statistische resultaten oproepen in overzichtelijke lijsten en grafieken. Met één enkele muisklik heeft u toegang tot PDCA-gerelateerde analyses waaronder: ‘Product en Proces Capability Analysis’, ‘Control / Specification Limit Conformance’, ‘What-If?’ en variantieanalyses. Deze opties zorgen voor ondersteuning van de dagelijkse besluitvorming over productie, kwaliteit, MVO en klantgerichte aspecten.

Automatisch Data Verzamelen en Integreren

QIS heeft uitgebreide interfacemogelijkheden voor het naadloos uitwisselen van gegevens met de meeste industriële standaard productiesystemen en ERP-systemen; waaronder M3, SAP en Oracle. De interfaces met gestandaardiseerde protocollen, zoals OPC en XML, zijn al aanwezig in onze bibliotheek. Daarnaast beschikt QiSoft over een groot aantal specifieke import- en exportinterfaces. De QIS-interfaces zijn volledig configureerbaar en te implementeren zonder programmeren. Heeft u behoefte aan een interface die nog niet bij QiSoft bekend is, dan wordt deze in goed overleg met u ontwikkeld en toegevoegd.

OEE- en KPI-prestatiebeheersing
QIS beschikt over enkele pre-built dashboardstyle rapportages voor het tonen en analyseren van actuele en historische data, incluis de Productie Reportage en OEE. De interactieve Drill-down rapportages maken het eenvoudig om probleemgebieden zichtbaar te maken per proces, per productierun en per ploeg, dag en week; op basis van een instelbaar tijdstip en periode. De oorzaak van verstoringen in product en proces worden geaccentueerd weergegeven in de real-time pareto-analyse. Uw eigen rapportage is beschikbaar voor alle gebruikers. QIS kan alle data integreren in uw bedrijfsbrede rapportage, gebruikmakend van standaard rapportagesystemen zoals SQL Reporting Services, Crystal en Business Objects.

www.qisoft.com

Bron: QiSOFT