Nieuwe productielijn bij DKB Foodsolutions voor coating en smaak
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe productie­lijn bij DKB Foodsolu­tions

  • 17 juni 2024
  • Door: Judith Witte

Het knispert in je mond, je smaakpapillen staan aan, je sluit je ogen en geniet. Grote kans dat dat krokante laagje om de kipnugget, kibbeling of schnitzel, de coating rondom de frietjes of de pittigzoete saus waar jouw klant van gaat watertanden, afkomstig zijn van DKB Foodsolutions.  

Familiebedrijf DKB Foodsolutions, de holding waar MasterMix en ECS Paneelmeelindustrie onder vallen, produceert een vast assortiment én tailormade oplossingen: voor coating solutions zoals paneermeel en producten op het gebied van taste zoals, spice blends en sauzen. Na een directiewissel twee jaar geleden staat er de nieuwe generatie aan het roer: Bjorn Dokter - kleinzoon van de oprichter - en compagnon Erik van den Brink. Bjorns vader John blijft voorlopig nog deel uitmaken van de directie om zijn kennis en kunde over te dragen. DKB Foodsolutions is producent, maar óók ontwikkelaar én adviseur van smaakmakers. “Op onze eigen R&D-afdeling zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe smaken voor onder andere de sauzen en spice blends, en andere soorten paneermeel en coatings”, vertelt Erik. “We staan letterlijk vaak náást onze klanten, aan de lijn of voor het geven van advies bij hun productontwikkeling.”

Klantrelaties

Samen zijn de twee nuchtere no-nonsense mannen de drijvende kracht achter dit innovatieve bedrijf. “Wij willen voorbereid zijn op de toekomst. Dan móet je vooruitdenken,” zegt Bjorn. “De vraag naar onze producten in de markt groeit’, vult Erik aan. “Daarom was het tijd voor uitbreiding van onze capaciteit.” Smaak staat bij DKB Foodsolutions op één, maar investeren in continuïteit is namelijk minstens zo belangrijk. “Als familiebedrijf zijn we gericht op het onderhouden van langdurige relaties”, benadrukt Bjorn. “Niet alleen met onze klanten, maar ook met onze toeleveranciers zoals onze grondstofleveranciers. Ook doen we al heel lang zaken met dezelfde machinebouwer. Die levert ook onze gloednieuwe lijn voor de productie van paneermelen, die we dit najaar op onze locatie in Barneveld in gebruik nemen. Net als wij is deze machineleverancier continu bezig met innovatie. Met de nieuwe lijn zijn we dan ook helemaal up-to-date. Met name op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing; dat was voor ons een vereiste.”

Toekomstgericht

Nu de implementatie van de nieuwe paneermeellijn zijn eindsprint nadert, kijken Bjorn en Erik alweer verder vooruit: ze zijn druk bezig met de uitbreiding, verhuizing van de mengerij van MasterMix in Terschuur naar Barneveld naast de huidige paneermeelfabriek Bjorn: “We konden het pand van de buren kopen; zo’n unieke kans laat je als ondernemer natuurlijk niet lopen!” Inmiddels staan alle seinen ‘op groen’. “Alle vergunningen zijn binnen. En we gaan er volop investeren in groene, duurzame oplossingen”, besluit Erik enthousiast. 

www.dkbfoodsolutions.com

Op de foto: Bjorn Dokter (links) en Erik van den Brink (©Koos Groenewold)

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2024