Antibacterieel en hygiënisch: zo creëer je het perfecte plaatje
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Antibac­te­rieel en hygiënisch: zo creëer je het perfecte plaatje

  • 17 juni 2024
  • Door: Esther van der Lelie

Wanden en plafonds beslaan de meeste vierkante meters in voedingsbedrijven. Dat betekent dat er bij nieuw-, verbouw of renovatie veel aandacht besteed dient te worden aan de afwerking hiervan. Met de antibacteriële panelen Sealwise WBC biedt Jackit uitkomst en kan ‘het perfecte plaatje’ worden gerealiseerd. 

“In de voedingsindustrie kennen velen Jack Pluim van Jackit uit Beekbergen,” vertelt Ernest Conradi, manager Sealwise EMEA. “Hij heeft de exclusiviteit voor de verkoop van de Sealwise WBC panelen.” Ernest blikt met een glimlach terug op hoe hij Jack leerde kennen: “We maakten promotie voor de panelen. Jack zag dit en belde me, met de korte vraag: ‘Wat kost het?’ en we maakten een afspraak om kennis te maken. Er was direct een klik en Jack zei: ‘Ik kom morgen terug.’ Dat deed hij. Hij bestelde meteen een volle container Sealwise. Zo werd hij onze eerste klant. Jack is van ‘een man een man, een woord een woord’. Sinds die eerste kennismaking is het vertrouwen in hem crescendo gegaan. Hij zorgt ervoor dat voedingsbedrijven verder kunnen, vooruitgang boeken. Hij geeft duidelijkheid, houdt rekening met de gewenste, minimale downtime, komt afspraken na en werkt met het beste materiaal. Wij zorgen voor de productie.”

Op weg met Sealwise

Sealwise is gevestigd in Waalwijk. Het bedrijf is ‘buur’ en onderdeel van de Plastica Groep. Ernest vertelt enthousiast over de renovatiemogelijkheden die Sealwise aan (voedings-)bedrijven kan bieden. “We zien bijvoorbeeld dat steeds meer bedrijven een eigen cleanroom inrichten. Daar hebben wij met Sealwise een perfecte antibacteriële wand- en plafondoplossing voor.” Ernest deelt trots het laatste nieuws over de start van een samenwerking met Interflow, specialist en grootste cleanroombouwer. “Er gaan in de komende jaren veel mooie en hoogwaardige kwaliteit cleanrooms bijkomen!”

Antibacteriële panelen

Hij ziet dat de voedselverwerkende industrie hard toe is aan renovatie. “Dit is deels het gevolg van de steeds strengere wet- en regelgeving. Onze Sealwise panelen voor wand- en plafond bieden hier uitkomst. Ze zijn duurzaam, gemaakt van gerecycled (U)PVC en recyclebaar, 100% waterdicht, antiviraal, antibacterieel, eenvoudig bewerkbaar, brandklasse Bs1d0, antistatisch, sterk en duurzaam maar ook lichtgewicht, chemicaliën bestendig en hebben een levensduur van tenminste 20 jaar.” De nieuwe generatie Sealwise WCB panelen is samen met Jack ontwikkeld, met kennis en ervaring uit de praktijk. “De eerste generatie was van zachtere kwaliteit. We hebben deze sterker gemaakt. Jack heeft keer op keer de panelen getest, totdat we op de huidige kwaliteit uitkwamen. Hij weet als geen ander wat er met deze panelen mogelijk is.”

Extra ontwikkelingen voor interieur

Daarnaast ontwikkelde Jack ook een speciale stootrand. “Vroeger troffen we in veel panden tegelwanden met RVS-afwerking aan,” vervolgt Ernest. “Die krijg je nooit goed schoon. In randen, en ook op het RVS zelf, blijven bacteriën achter. Sealwise wordt wél goed schoon. Het is met alle soorten producten te reinigen en doodt 99,8% van de bacteriën. Bovendien zorgde Jack met Innotec voor een speciale kit die op de eigenschappen van de panelen aansluiten.”

Ook exterieur is belangrijk

Dat voedingsbedrijven hun focus leggen op een hygiënische binnenkant van het bedrijf, vindt Ernest logisch: “De productieruimtes en een cleanroom moeten immers voldoen aan de HACCP-eisen. Maar als een bedrijf de buitengevel wil renoveren of kiest voor uitbreiding, is er ook aandacht nodig voor het aangezicht. Dan komen de Plastica gevelpanelen in beeld. Al sinds 1978 levert Plastica plaatmateriaal voor in- en exterieur voor nieuwbouw en renovatie. We hebben een uitgebreid assortiment gevelbekleding in hout, HPL, metaal of steen. Vanzelfsprekend zijn deze platen onderhoudsarm, met een lange levensduur en eenvoudig te verwerken. Kijk bijvoorbeeld naar het bedrijfspand van Bolscher in Enschede. Hier hebben ze voor de verbouwing gekozen voor Cape Cod houten gevelbekleding. Het hout is behandeld, waardoor het langer meegaat en voor een hele lange tijd schildervrij is. De houten gevel past ook heel goed bij de landelijke omgeving.”

Minimale downtime

“Bij nieuw- of verbouw of renovatie in de voedingsindustrie is minimale downtime enorm belangrijk. Dus efficiënt plannen staat bij Sealwise voorop. Jack en zijn mannen werken daarom volgens een strak protocol en vaak buiten productietijd. Bij alle projecten zorgen we voor goede begeleiding, want samen met Jack streven we altijd naar het perfecte eindplaatje,” besluit Ernest.

www.sealwise.nl
www.plastica.nl
https://jackit.nl

Hoofdbeeld: ©Lenneke Lingmont

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2024