Microbiologisch en chemisch onderzoek
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Microbio­logisch en chemisch onderzoek

  • 24 november 2015

Mérieux NutriSciences is koploper in microbiologisch onderzoek voor de voedingsindustrie met een internationaal netwerk dat overal ter wereld ingeschakeld wordt door bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie.

Met meer dan 80 laboratoria is Mérieux NutriSciences actief in 20 landen. Het bedrijf biedt een breed pakket aan gestandaardiseerde diensten van hoge kwaliteit voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en andere bedrijven in de voedselketen. Het dienstenpakket bestaat onder andere uit:

Microbiologische analyses:

  • Listeria monocytogenes
  • Salmonella
  • Legionella pneumophila
  • Escherichia coli  STEC including O157
  • Vibrio spp.
  • Clostridium perfringens
  • Bacillus cereus
  • Cronobacter spp (Enterobacter sakazakii)
  • Campylobacter
  • Enterotoxinen
  • Staphylococcus aureus

Chemische testen:

  • Diergeneesmiddelen
  • Mycotoxinen
  • Pesticiden
  • Dioxinen, furanen en PCB’s
  • Zware metalen
  • Radioactiviteit
  • Allergenen
  • GMO’s

Kwantitatieve analyses van ingrediënten en additieven, inclusief kleurstoffen, conserveermiddelen, smaakstoffen en smaakversterkers:

  • aminozuren (carnitine, choline, taurine, creatinine)
  • conserveermiddelen (zwaveldioxide, sorbinezuur en benzoëzuur, parabenen, propionzuur)
  • anti-oxidanten (BHT , BHA, gallaten, resveratrol, isoflavonen, fytosterolen)
  • zoetstoffen (aspartaam , sacharine, cyclamaat)
  • kleurstoffen (natuurlijke – carotenoïden, bètacaroteen, luteïne, kurkuma , astaxanthine, canthaxanthine; kunstmatige kleurstoffen)
  • voedingszuur (melkzuur, citroenzuur, wijnsteenzuur)
  • andere additieven (fosfaten, glutamaten, propyleenglycol, vanilline, alcoholen, pimaricine, natamycine, nisine, nucleotiden)

Voedingswaarde analyses:

  • Oliën en vetten ( vetzuurprofielen; cholesterol; omega vetzuren; vrije vetzuren; peroxidewaarde; thiobarbituurzuur
  • Eiwitten (aminozuurprofielen; eiwitten)
  • Koolhydraten (totaal voedingsvezel; totaal voedingsvezel volgens de Codex; nieuwe vezels; ruwe celstof; zoetstoffen; zetmeel; suiker en suikerprofielen basis- en uitgebreide analyses; polyolen)
  • Vitamines (wateroplosbaar en vetoplosbaar)
  • Mineralen (vaakvermelde mineralen; analyses van individuele elementen; basis- en uitgebreide analyses)
  • Basissamenstelling (as; vet; ruwe celstof; vocht; eiwit; zout)

Wilt u laten testen? Neem dan contact op met de customer service afdeling:
(0318) 649 444 of [email protected]

www.merieuxnutrisciences.nl

Bron: © Mérieux NutriSciences