Hygiëne te huur!
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Hygiëne te huur!

  • 15 mei 2023

In de levensmiddelenindustrie is hygiëne een absolute vereiste. Iedereen die voedingsmiddelen bereidt, verwerkt en verkoopt, moet voldoen aan strikte hygiënevereisten. Alle medewerkers, actief in deze omgeving, moeten onberispelijke en gecertificeerde hygiënekleding dragen. 

De wettelijke voorschriften voor beroepskleding in de voedingssector zijn zeer complex. Volgens de bepalingen van de IFS Food (International Featured Standards) moeten processen ervoor zorgen dat de kleding van medewerkers 100% hygiënisch zuiver is en geen enkel contaminatiegevaar oplevert voor geproduceerde levensmiddelen. Producenten die de specifieke en tijdrovende zorg die deze werkkleding vereist liever uit handen geven, kunnen een beroep doen op een professionele textieldienstverlener. MEWA levert op continue basis, betrouwbare, veilige en functionele werkkleding die voldoet aan alle wettelijke hygiënevoorschriften. Gecertificeerde hygiëne én full-service: dat zijn de troeven van textilesharing voor de voedingsindustrie.

Kwaliteit

MEWA werkt volgens het RABC (RisicoAnalyse en BiocontaminatieControle)-systeem: een hygiënemanagement- en controlesysteem waarbij kleding een speciaal was- en verzorgingsproces ondergaat. Het proces is onderworpen aan de kwaliteitsnorm EN 14065. Daarmee zijn microbiologische zuiverheid, maximale veiligheid en de hoogste kwaliteitsstandaard in textielhygiëne gegarandeerd. Deze hygiënekleding past in elk HACCP-concept en draagt bij aan de hygiënische veiligheid binnen de levensmiddelenindustrie. 

Full-service

“Een hoog niveau van hygiëne is inherent aan ons werkproces”, benadrukt ir. Danny Vermeir, verantwoordelijk voor milieu- en procestechnologie bij MEWA Servibel. “Voedingsproducenten die hygiënekleding bij ons huren, krijgen te maken met een slim full-service textielmanagementsysteem. Wij brengen, halen, behandelen en vervangen de kleding op betrouwbare wijze. Naast een desinfecterend wasproces in professionele wasinstallaties én nabehandeling van het wasgoed, zorgen wij ook voor een gedocumenteerde en gevalideerde verwerking ervan. We nemen het proces van A tot Z voor onze rekening: van het wassen tot en met het toeleveren in de kledinglocker. De kleding is gepersonaliseerd, iedereen in het team krijgt zijn eigen outfit dat na een wasbeurt aan de juiste persoon wordt terugbezorgd. Een barcode verzekert dit proces. Desgewenst kunnen de namen van de medewerkers op de kleding geborduurd of genaaid worden. Daarnaast bieden we tal van andere producten aan die voldoen aan de hygiënevoorschriften; voor in de sanitaire blokken en andere bedrijfsruimten. Met ons Textilesharing-concept kunnen klanten zich volledig concentreren op hun corebusiness.”  

www.mewa-service.nl

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2023