Rethink Waste: Schimmel-gefermenteerde eiwitten winnen terrein
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Door schimmels gefermen­teerde eiwitten winnen ReThink Waste

  • 21 juni 2023

Team Afterlife heeft de eerste prijs gewonnen in de ReThink Waste Challenge met hun idee om voedselafval om te zetten in eiwitten met behulp van schimmels. De jury prees hun aanpak van een moeilijk te fermenteren afvalstroom. Het team ontving 6000 euro en professionele ondersteuning voor hun startup.

De internationale ReThink Waste Challenge daagde studenten uit om innovatieve oplossingen te vinden voor een duurzamere toekomst. Bijna 200 studenten uit 33 landen deden mee. Tien teams presenteerden hun ideeën aan een jury van experts.

Team Afterlife won vanwege hun gebruik van schimmels om agrarisch afval te fermenteren. De jury benadrukte het enorme potentieel van het fermenteren van lignine en cellulose uit afval. Jurylid Ernst-Jan Mul van Renewi kijkt ernaar uit om het team te helpen bij verdere ontwikkeling. Team Afterlife won ook de publieksprijs.

Team Pomace eindigde als tweede met hun idee om vruchtenpulp als natuurlijk aroma te gebruiken. Team Cult Factor werd derde. Beide teams ontvangen ondersteuning voor verdere ontwikkeling.

De prijsuitreiking maakte deel uit van een programma gericht op een zero-waste toekomst. Op de Innovatiemarkt presenteerden studenten en bedrijven ideeën voor een circulaire, biobased economie.

Wur.nl

Bron: Wageningen University & Research