Column Saskia Stender: Machinebeurs in de food
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Column Saskia Stender: Machinebeurs in de food

  • 16 oktober 2023
  • Door: Saskia Stender

Wie kent’ m nog: de Industrial Meat & Food Fair, kortweg IMEFA? De machinebeurs voor de voedingsindustrie, heel breed, werd zo’n 20 jaar geleden door ons in het leven geroepen. Daarmee sprongen we in een gat dat was ontstaan door de inkrimping en ander beleid van de beurzen in Nederland. IMEFA draaide een aantal succesvolle jaren. We verkochten de beurs, waarna hij binnen 5 jaar ter ziele ging. Dat deed pijn in mijn hart. Het was niet alleen spijtig voor mezelf; ook de standhouders vielen daardoor weer in een gat. Ik krijg nog steeds van diverse relaties de vraag of ik de IMEFA weer zou willen opstarten. “Er is behoefte aan een machinebeurs in Nederland voor voedingsindustrie in de breedste zin van het woord, niet alleen verpakken.” Tot nu toe heb ik dat afgehouden. 

Tot ik werd benaderd door Mikrocentrum. Zij vroegen me mee te denken over de nieuwe strategie, doelgroep en thema’s van Food Tech Event 2024 (vh Food Technology). Met Food Technology had ik niet zo veel. Het was het in mijn ogen nét niet. Zeker niet toen ze samengingen met Lab Technology. Daarmee ontstond een compleet andere doelgroep. Niet de ‘onze’.  

Food Tech Event is echter heel andere koek. Deze beurs heeft een perfecte match met de doelgroep en thema’s van vakblad Voedingsindustrie. Hier kan ik volledig achter staan! Deze beurs heeft absoluut toegevoegde waarde voor foodproducenten en toeleveranciers, en zal de juiste bezoekers aantrekken.

Ik heb me direct aangemeld voor een gedeelte dat ik ga vullen met OSV-leden (dat zijn er inmiddels 20 geworden), vlak naast het horecagedeelte. En natuurlijk heb ik een flinke korting uitonderhandeld. Die komt volledig ten gunste van de OSV-leden die met me meedoen. Samen sterk.

Mijn hart juicht: mijn IMEFA is terug! Onder een nieuwe naam en in een andere tijd. Ik heb er zin in.

Saskia Stender

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2023