Blijf alert
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Blijf alert

  • 09 mei 2017
  • Door: Saskia Stender

Heb je dat ook wel eens dat je badend in het zweet wakker wordt en niet eens meer weet door wie je werd achtervolgd, of van welke berg je viel?
Nou ik wel. De oorzaak: stress. Zegt men. Maar dat geloof ik niet. Een akelige droom, na de golfdag van de OSV, waar ik lekker heb gespeeld en zelfs een prijs in de wacht sleepte (de ‘longest’ voor de dames, maar ja, ik was dan ook de enige dame…). Ik was die dag toch echt relaxed.

Maar je hoeft niet eens te dromen om in een nachtmerrie te belanden. Iemand vertelde mij een,  waargebeurd, verhaal waar ik kippenvel van kreeg. En ik weet dat dit vaker voorkomt. 

Het ging over een grote bestelling van een bestaande klant. De order ging het systeem in en alles werd in gang gezet om deze trouwe klant op tijd van zijn producten te voorzien. Die stonden al snel klaar voor vervoer. Vlak voor de wagen geladen werd, kwam er een telefoontje: ‘of de vrachtwagen elders gelost kon worden’. Hmmm, dat was mijn gesprekspartner niet gewend van zijn klant. Hij voelde nattigheid, zocht op google en vond op dat adres een duistere, oude loods. Dan krab je je toch eens achter de oren.
Na verder onderzoek en contact met de klant, bleek deze helemaal niets te hebben besteld! Gelukkig was er nog niets afgeleverd, maar het stond al wel allemaal klaar. Stel je voor dat hij geen argwaan had gehad, dan was hij zomaar € 80.000,- kwijt en een hoop verzekeringsellende rijker. Het kan iedereen overkomen.

Blijf alert en slaap lekker.

Saskia Stender

Bron: © Vakblad Voedingsindustrie 2017