Aantrekkelijke presentatie geeft doorslag
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Aantrekkelijke presentatie geeft doorslag

  • 24 november 2015

Het Amerikaanse Fresco Foods verpakt kant-en-klaar maaltijden van hoge kwaliteit. De maaltijden worden gemaakt van verse, lokaal geproduceerde ingrediënten en verpakt in een exclusieve schaalverpakking. Fresco Foods gebruikt daarvoor een Multivac T 300 traysealer.

De kant-en-klaar maaltijden dragen het label ‘Eat Fresco’ en worden verkocht in supermarkten en winkels langs de westkust van Florida. De maaltijden worden vers bereid, met als doel ‘het leven voor de drukke consument makkelijker te maken’: twee minuten in de magnetron en de maaltijden zijn klaar.

Regionale aanpak

"De Eat Fresco productlijn verandert de manier waarop kant-en-klaar maaltijden worden geproduceerd", legt Robert Povolny, president en oprichter van Fresco Foods uit. "In plaats van de vaak bevroren industriële kant-en-klaar maaltijden, streven wij naar een verse, regionale aanpak." Toen het bedrijf in 2014 werd opgericht, koos hij bewust voor een ander spoor dan de gevestigde orde: "Wij bereiden onze producten elke dag vers. Dit doen we met uitsluitend natuurlijke en biologisch geteelde ingrediënten. Alle maaltijden zijn vrij van conserveringsmiddelen. Wij vinden dat de consument moet kunnen genieten van een gezonde voedzame maaltijd, zonder kwaliteit- of smaakverlies."

Aantrekkelijke presentatie

Het was voor Robert Povolny vanaf het begin duidelijk dat niet alleen zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, maar ook een aantrekkelijke consumentvriendelijke presentatie van de maaltijden doorslaggevend zou zijn. “Beide aspecten zijn perfect ingevuld. Een meer dan uitstekend product en een verpakking die, naar mijn mening, uniek is op de markt." Voor die verpakking zorgde Multivac. Robert Povolny had al eerder met het bedrijf samengewerkt. "Ik wist al dat Multivac een van de marktleiders is voor verpakkingsoplossingen en bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Ik twijfelde er nog over welke verpakkingstechnologie de juiste keuze voor ons product zou zijn, en wist dat dit bedrijf hun klanten individueel verpakkingsadvies en ondersteuning geven bij het kiezen van de optimale verpakking en verpakkingsmaterialen.”

Betrouwbare partner

"Multivac was doorslaggevend in de vroege fase van het project, we waren onder de indruk van de toegevoegde waarde die zij ons konden bieden. Niet alleen met betrekking tot hun uitgebreide kennis over machines, maar ook vanwege de kennis van allerlei aspecten van de Amerikaanse voedingsindustrie,” zegt Robert Povolny. Op advies van Multivac besloot Fresco Foods de verse maaltijden in witte trays met een transparante topsealfolie te verpakken, met daaromheen een kartonnen sleeve waarop de merknaam en het betreffende product staan afgebeeld. Deze verpakking had twee belangrijke voordelen vanuit het perspectief van Fresco: hij benadrukt de versheid van de maaltijden en zorgt voor de langst mogelijke houdbaarheid, zodat de maaltijden vrij van conserveringsmiddelen kunnen worden geproduceerd. “De maaltijden worden elke dag in gekoelde vrachtwagens vers geleverd aan supermarkten. Daar worden ze gepresenteerd in speciale koelkasten voorzien van onze merknaam.”

‘Deze verpakking benadrukt de versheid en zorgt voor een lange houdbaarheid’

Wat betreft de machine koos Fresco Foods voor de kleinste volautomatische traysealer van Multivac, de T 300. “De compacte bouwwijze, eenvoudige bediening, betrouwbare werking en het roestvrijstalen ontwerp waren doorslaggevend. De T 300 is bovendien zeer snel en eenvoudig te reinigen tussen de verschillende productie series  door,”  aldus Robert Povolny.

Groei

Hij blikt terug naar de eerste productie: "We begonnen in een kleine keuken waar de ruimte beperkt was. Toen de traysealer werd geleverd, moesten we zelfs een wand verwijderen. Uiteindelijk konden we de start maken, en ik moet zeggen, de prestaties van de T 300 zijn uitstekend. Met onze vier medewerkers produceren we op dit moment ongeveer 2.000 maaltijden per week. Ons doel is om onze productie te verdubbelen tegen het einde van het jaar." Met de T 300 is Fresco goed uitgerust voor de geplande groei. De automatische traysealer past prima in productielijnen, de snelle ombouw naar verschillende formaten is eenvoudig en de T300 kan verschillende typen folie verwerken.

Slimme beslissing

Voor de aankoop van de machine heeft Fresco Foods een overeenkomst om in termijnen te betalen en dat maakte het eenvoudiger voor het jonge bedrijf om haar investeringen te financieren. "Ik ben erg blij, niet alleen met de machine, maar met de hele samenwerking," vervolgt Robert Povolny. "We hebben met Multivac alle details van de verpakking volledig doorgenomen. Het was een slimme beslissing om voor deze verpakkingen te kiezen, de reacties uit de markt op onze productpresentatie is meer dan goed. Waar ik de productlijn ook presenteer, hij wordt altijd goed ontvangen. Een voordeel is dat de consument de bovenfolie niet hoeft open te snijden, maar de tray alleen in de magnetron hoeft te plaatsen. De verpakking zorgt ervoor dat de maaltijd sappig blijft en geen kookgeuren afgeeft. De magnetron hoeft achteraf niet te worden gereinigd. Mijn klanten blijven zeggen: Het smaakt net zo goed als het eruit ziet. "

www.multivac.nl

Bron: © Multivac