Vleesvervangers en eiwitbronnen 2020
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vivera investeert 30 miljoen in vleesvervangers

Vivera, in Nederland de grootste producent van vleesvervangers, verwacht dat de markt voor vleesvervangers de komende jaren blijft groeien. Daarom investeert het bedrijf de komende drie jaar 30 miljoen euro in de ui..

Lees meer

Nieuwe veganistische alternatieven voor kaas

18 september 2020

Onder de naam This is Not Parmesan en This is Not Classic Cream Cheese, introduceert plantaardige kaasmaker Willicroft twee nieuwe veganistische alternatieven voor kaas. De producten zijn te koop bij Picnic, Crisp en via...

Groentewraps gemaakt met 35 procent groente

18 september 2020

Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat de Nederlandse consument gemiddeld 131 gram groente per dag eet. De aanbevolen hoeveelheid is 250 gram. Knorr wil laten zien dat dit op meerdere eetmomenten van de dag mog...

Plantbased private label concepten

16 september 2020

Het Giessense familiebedrijf Schouten Europe, dat zich in 1990 als eerste Nederlandse partij ging toeleggen op het ontwikkelen en produceren van plant-based protein producten, gaat zich de komende jaren focussen op priva...

Duurzaam en innovatief ME-AT

16 september 2020

ME-AT wakkert de transitie naar een duurzamere voedingsindustrie aan door zich te richten op innovatie en duurzaamheid. Het assortiment bestaat uit plantaardige burgers, gehakt, schnitzels, kipstukjes, spekjes en worstje...

De eerste vegan spareribs wereldwijd

15 september 2020

De populaire, Nederlandse restaurantketen Vegan Junk Food bar is het eerste restaurant ter wereld dat de Heppi® Ribs verkoopt. De vegan sparerib is een op erwten gebaseerde textuur die de smaak en het mondgevoel van lang...

LikeMeat: Nieuwe speler op Nederlandse markt

15 september 2020

LikeMeat GmbH, in 2013 opgericht in Duitsland, wordt nog steeds beschouwd als een pionier in de productie van vleesvervangers. Sinds maart 2020 maakt LikeMeat deel uit van The LIVEKINDLY co. onder leiding van CEO Tal Nad...

The Blue Butcher

15 september 2020

Als vleesliefhebber hoef je niks te missen als je een dag geen vlees eet. Stel je voor dat je een heerlijke Amerikaanse burger kunt eten, die precies smaakt zoals jij hem graag wil hebben, maar dan zonder vlees! The Blue...

Ontdekkings-tochten

14 september 2020

‘Niets nieuws onder de zon’, dacht ik in juni, bij de start van mijn zomervakantie. De coronacrisis modderde rustig door. Geen grote reis dus naar onbekende plekken. Geen onverwachte ontmoetingen of nieuwe bergwandelrout...

Wicha Benus: 'Insectenkweek is een branche met veel potentie'

14 september 2020

De insectenkweek voor de foodindustrie “zal zeker groeien”, maar er moeten nog wel wat hobbels genomen worden: wetgeving, consumentenacceptatie en verdere automatisering. Ook is er gebrek aan kennisdeling en samenwerking...

NutriControl verwelkomt voedselpioneers

14 september 2020

NutriControl: food-, feed- en dairy-laboratorium gelegen in foodstad Veghel verwelkomt voedselpioneers met open armen. Het laboratorium is klaar voor de duurzame toekomst en wil graag zijn bijdrage hieraan leveren. “We k...

Wat zijn ze waard, die nieuwe eiwitten?

14 september 2020

Eiwitten: we kunnen niet zonder. Maar hoe goed zijn nieuwe eiwitten in staat om onze nutritionele behoefte te dekken, en hoe zit het als ze allerlei bewerkingen hebben ondergaan? Eiwit is een essentiële macronutriënt ...

Het groeipotentieel van de eiwittransitie

14 september 2020

De landbouw en veeteelt zijn verantwoordelijk voor een substantieel deel van onze impact op het milieu: wereldwijd zorgen deze sectoren voor zo’n 20% van de broeikasgasemissies (FAO, 2016). Om de klimaatdoelen van Parijs...