De eerste vegan spareribs wereldwijd
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De eerste vegan spareribs wereldwijd

  • 15 september 2020

De populaire, Nederlandse restaurantketen Vegan Junk Food bar is het eerste restaurant ter wereld dat de Heppi® Ribs verkoopt. De vegan sparerib is een op erwten gebaseerde textuur die de smaak en het mondgevoel van langzaam gekookte varkensribbetjes nabootst van Ojah.

Voordat Heppi® op grote schaal beschikbaar wordt gesteld voor de FMCG-industrie wereldwijd, introduceert Ojah het concept eerst bij de Nederlandse Foodservice. Joeri Hollink, hoofd productontwikkeling bij Ojah: "De unieke en verfrissende aanpak van Vegan Junk Food Bar om de consument te bereiken, met hoogwaardige, plantaardige gerechten die je vlees doen vergeten en een glimlach op je gezicht toveren past perfect bij het innovatieve en duurzame karakter van Ojah. We willen niet alleen veganisten en vegetariërs bedienen, maar ook de vleesliefhebbende consumenten, die zich ervan bewust zijn dat we onze vleesconsumptie moeten verminderen".

VJFB's nieuwe lancering "Vegan Junk Food Bar" staat voor een veganistische versie van hoogwaardige innovatieve comfort-voeding. We zijn er erg trots op dat we als eerste ter wereld dit futuristische gerecht op het menu hebben gezet. De Heppi Ribs zijn revolutionair en een voorbeeld van hoe we gezamenlijk kunnen genieten van milieu- en diervriendelijk voedsel zonder concessies te doen aan kwaliteit, structuur en smaak": Zegt Mireille Sanches, hoofd marketing bij VJFB. De Heppi Ribs zijn op 9 september 2020 in alle VJFB-winkels gelanceerd.

Heppi® Ribs De Heppi® Ribs zijn gemaakt van geel erwtenmeel, water en kruiden. Meer is er niet. Ze bevatten 21% eiwit en zijn laag in koolhydraten (1,2%). Ze zitten in een bottenrek, wat twee keer zoveel plantaardig vlees betekent als echte varkensribben. De Heppi® ribben zijn sappig en mals, met een bevredigende beet en pittige kick.

Hoe worden de Heppi® Ribs geproduceerd? Ojah heeft een unieke technologie ontwikkeld die 'High Moisture extrusion' heet. Onder hoge druk en temperatuur wordt water gemengd met een gele erwtenbloem. In de extruder wordt de gewenste textuur ingeperkt door een bepaalde combinatie van wrijving en afschuiving. Het proces is puur mechanisch, te vergelijken met het ontwikkelen van gluten in een deeg. Er zijn geen (technische) toevoegingen nodig waardoor Heppi® een unieke minimale ingrediëntendeclaratie heeft.

Lees verder

Bron: ©Ojah