Duurzaam Ondernemen 2018
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vis van de toekomst komt uit kweekvijver

Hebben we over twintig jaar nog voldoende vis voor de groeiende wereldbevolking? Niet uit de zeevisserij, zegt prof. Johan Verreth. “De honderd miljoen ton vis die extra nodig is, zal uit kweekvijvers komen”.  De viss..

Lees meer

Verduurzaming verpakkingen Plus

09 april 2018

PLUS gaat alle verpakkingen in 2018 toetsen om de milieu-impact van consumentenverpakkingen van huismerkproducten aanmerkelijk terug te dringen. De supermarktorganisatie heeft haar verpakkingsbeleid opgesteld met input v...

Nutrilab: Listeria na 2 behandelingen verdwenen

09 april 2018

De infectiedruk in een voedselproductieruimte neemt toe door vocht en eiwitten; ingrediënten waar bacteriën goed in gedijen en die vrijwel iedere productieruimte dagelijks binnenkomen. Niet alleen doordat de producten di...

one-stop-shop concept

09 april 2018

Procon Trommelmotoren bestaat dit jaar alweer 12,5 jaar. In die tijd is er veel bereikt, zoals de introductie van een olieloze trommelmotor en de ontwikkeling van diverse branche-specifieke aandrijvingen. Sinds vorig jaa...

Luchtverdeling op maat

09 april 2018

Comfort, temperatuur, vochtigheid en verse lucht zijn van groot belang voor mens en product. Dit geldt zeker voor verwerkingsruimten in de voedingsindustrie. Hier zijn extra regels van toepassing die zijn terug te vinden...

Consequent decentraal installeren

09 april 2018

De voedingsmiddelenindustrie verandert, en neigt sterk naar decentralisering. Door IO-modules in het veld te plaatsen en in- en uitgangen met voorgeconfectioneerde bekabeling met de besturing te verbinden, zijn kortere i...

Snijkop met 14 messen

09 april 2018

Urschel introduceert de MicroAdjustable ™ Snijkop (SL-14). Voor gebruik op de Model CC Slicer beschikt de ze snijkop (SL-14) over 14 messen. Dit ontwerp levert veel hogere capaciteiten op ten opzichte van de standaard vo...

Markt voor vleesvervangers wint snel terrein

09 april 2018

Vlees staat in het middelpunt van een maatschappelijk debat dat invloed heeft op het consumentengedrag en op bedrijven in de foodsector. De Nederlandse consument wordt in zijn consumptie sterk beïnvloed door toenemende z...

Industrial Auctions: FoodTech Barcelona

09 april 2018

Na een succesvolle deelname aan de Anuga FoodTec in Keulen (DE) staat een volgende beurs al weer op de planning voor Industrial Auctions. Dit maal zal het bedrijf aanwezig zijn van 8 tot en met 11 mei in de Gran Via Venu...

Sleegers Technique loopt voorop

09 april 2018

De Willie Wortel van de foodprocessing, Huub Sleegers, lanceert tijdens de Anuga FoodTec een speciaal voor Sleegers Technique ontwikkelde video-app. In deze app staan de video’s van het beschikbare machine-assortiment...

Klimaatimpact van vleesconsumptie beperken

09 april 2018

Wereldwijd de voedselvoorziening verduurzamen is een grote uitdaging. Het agro-voedselsysteem moet een steeds grotere vraag bedienen door de groeiende wereldbevolking. Bovendien ontstaat er een nieuwe vraag naar non-food...

Kwaliteitsbewustzijn naar een hoger level

09 april 2018

Een hoog kwaliteitsbewustzijn bij alle medewerkers, in elke schakel van de productketen, is essentieel voor het verbeteren van de (eind)kwaliteit. Een positieve kwaliteitscultuur is een wezenlijke voorwaarde. Het managem...

Voorkom recalls en bespaar kosten!

09 april 2018

Gullimex biedt met de VisioPointer de nieuwste standaard voor in-line inspectie van verpakkingen. Waarom zou u risico nemen om verpakkingen met fouten te versturen? Iedereen wil op verpakkingen kunnen vertrouwen. Ziet ee...