'Verpakking speelt cruciale rol'
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

'Verpakking speelt cruciale rol'

  • 13 september 2016

Met zijn multiculturele bevolking, is het gebied rondom Toronto Canada een aantrekkelijke groeimarkt voor producenten van etnische voedingsmiddelen. Als beginnend producent van speciaalbroden, deegwaren en andere bakkerijproducten, veroverde TWI Foods Inc snel en stijlvol de retailmarkt.

Het doel van het bedrijf was om het groeiende aantal Aziaten in de Ontarioregio te bedienen met bakkerijproducten. Hierin zijn ze meer dan geslaagd. TWI werd in 1997 opgericht door het echtpaar Ali Kizilbash en Yuhana Kizilbash, respectievelijk de ‘president’ en de ‘vice president’. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot werkgever voor circa 250 mensen en heeft het twee moderne productielocaties; één in Toronto en één in Mississauga.

Verse wraps en naan

Het vooruitstrevende investeringsbeleid van het bedrijf zie je vooral terug in de productielocatie in Mississauga. Daar staan twee Multivac R 245 dieptrekverpakkingsmachines naast elkaar opgesteld in de aseptische, high-risk verpakkingsruimte. Ultra dunne wraps (Crispy 100%, van het merk Roti) worden per 10 verpakt op een R 245 die als hoge snelheidslijn wordt ingezet. Gelijktijdig worden op de andere R 245 de dikkere naanbroden per 5 of 6 stuks worden verpakt. De Multivac verpakkingsmachines zijn geheel individueel opgebouwd om perfect hersluitbare, op het product afgestemde, verpakkingen te kunnen produceren. De producten hebben een houdbaarheid van 6 à 7 weken en dankzij de toepassing van een hersluitbare zipperstrip verliest het product, nadat de verpakking is geopend, niets van haar smaak en versheid.

Makkelijk te reinigen

Beide verpakkingsmachines bieden een hoge capaciteit en zijn gebouwd volgens het Multivac Hygienic DesignTM waardoor ze zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde eenvoudig te reinigen zijn. Dankzij de eenvoudig wegneembare zijbekleding zijn de machines goed toegankelijk voor service- en reinigingsdoeleinden. De volautomatische roestvaststalen machines worden bediend via een intuïtief bedieningspaneel en kunnen gekoppeld worden aan diverse soorten externe systemen zoals codeer-, etiketteer-, en inspecteersystemen. De toevoeging van “deze verpakkingsmachines aan onze productielijnen heeft voor ons wonderen verricht, zowel bij lokale- als bij exportklanten,” zegt Ali Kizilbash.  “Onze wraps en naanbroden doen het extreem goed in de markt. De megastores zijn grote klanten, die houden onze productie dag-in dag-uit volop bezig.”

‘Dankzij de hersluitbare zipperstrip verliest het product niets van haar smaak en versheid’

Gebruikersvriendelijk

“De verpakking speelt een cruciale rol in de verkoop van onze producten,” vervolgt Ali Kizilbash. “Al onze investeringen in verpakkingstechnologie zijn gericht op veranderende trends in de markt.” Hij is erg onder de indruk van de kwaliteit, verschijning en impact die de verpakkingen die op de twee nieuwe machines gemaakt worden en prijst de kwaliteit van de zipperstrip. “Ten aanzien van de verpakking richten we ons altijd op de wensen van de klant. Daarbij is gebruiksvriendelijkheid een heel belangrijk aspect. De mogelijkheid om een verpakking te hersluiten hoort tegenwoordig gewoon bij het verwachtingspatroon van klanten bij een verpakking.”

Strenge hygiëne-eisen

De uitstekende verpakkingsresultaten die de fabriek heeft bereikt, hebben inmiddels geleid tot een investering in zipstrip-toepassingen voor de vestiging in Toronto. Deze vestiging bereidt zich voor op de installatie van nieuwe verpakkingslijnen in de nabije toekomst. “Vanwege onze strenge hygiëne-eisen en onbuigzame houding ten opzichte van productkwaliteit, werken we zowel in Canada als daarbuiten alleen met ervaren en betrouwbare leveranciers van verpakkingsmachines en materialen,” verklaart Ali Kizilbash. “We hebben een uitgebreid systeem ontwikkeld waarin we leveranciers beoordelen. Alleen zij die succesvol door ons screeningproces zijn gekomen, worden goedgekeurd. Dit betekent dat we alleen zaken doen met de grootste en beste leveranciers in de wereld.”

Groeipotentieel

Ali Kizilbash verwacht dat de verbeterde verpakkingen die met de Multivac verpakkingsmachines gemaakt worden, in de toekomst zullen bijdragen aan nieuwe afzetmarkten: “We zien dat de megastores zich meer en meer richten op etnische voedingsmiddelen om daarmee meer klanten naar hun winkels te krijgen. Daarin zien we toekomstig groeipotentieel voor onze producten.  Bovendien werken we aan de ontwikkeling van strategische partnerships. Hopelijk laten die onze business nog verder groeien.”

nl.multivac.com

Bron: ©Multivac