Wat eten we morgen, en overmorgen? Het antwoord is minder vanzelfsprekend dan ooit. De manier waarop voedsel tot stand komt, verandert sneller dan een chef zijn mise-en-place bijstelt. Boeren, tuinders, vissers, zaadontwikkelaars en foodtech-ondernemers staan voor grote vragen én grote kansen. Gaan we massaal aan het kweekvlees uit het aanrechtapparaat? Wordt elke stad straks groener van binnen dan van buiten? En wat doet een pil als Ozempic met onze honger en ons bord?
In het trendboek The Future of FOOD, geschreven door Adjiedj Bakas en Judith Witte, komt de hele voedselketen aan het woord. Het boek geeft een hoopvol én realistisch beeld van hoe Nederland zich voedt in een tijd van klimaatdruk, technologische doorbraken en veranderende eetgewoonten. Geen futuristisch luchtkasteel, maar een mix van wetenschap, trends, interviews en verrassende scenario’s. Wat eten we straks nog uit de grond, en wat komt uit de printer? Wie bepaalt eigenlijk wat goed eten is, en wat lekker blijft?
Wil je dit boek niet alleen lezen, maar ook laten signeren door de auteurs? Dat kan op 14 mei, tijdens het Food Tech Event in de Brabanthallen. Tussen 11:00 en 13:00 zijn Adjiedj Bakas en Judith Witte daar op het OSV-plein aanwezig voor een signeersessie. Een goed moment om ze vragen te stellen, of gewoon even te zeggen dat je de geur van verse drukinkt heerlijk vindt.
Signeersessies zijn zeldzaam. Net als een boek dat je doet nadenken over je ontbijt.
Wil je het boek nu al bestellen? Dat kan voor € 24,95 inclusief btw en verzendkosten
En je kunt je boek uiteraard op 14 mei alsnog laten signeren!
Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2025