Streven naar het hoogste niveau
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Streven naar het hoogste niveau

  • 10 juni 2014
  • Door: Sophie Baan

Daily Fresh Food gaat voor kwaliteit, ook bij de aanschaf van verpakkingsmachines. Die zijn van Multivac,,We hebben één keer een machine van een goedkoop merk uitgeprobeerd,” vertelt de directeur. ,,Maar daar kwamen we snel van terug.”

Daily Fresh Food produceert op bestelling hoogwaardige maaltijdcomponenten voor grootkeukens en horecabedrijven. Het bedrijf werkt met kleine series en dus is flexibiliteit belangrijk. ,,Daarom zijn we enthousiast over de nieuwste schalensluitmachine van Multivac, de T700,” vertelt Marcel Bisselink, manager convenience bij Daily Fresh Food. ,,Deze machine heeft namelijk een wisselwagen waarin de onderdelen worden voorverwarmd. De medewerkers zetten de wagen tegen de machine aan en kunnen zo binnen vijf minuten wisselen. De machine hoeft niet meer op te warmen en kan direct beginnen met sealen.”

Vertrouwen

Daily Fresh Food werkt al jaren met Multivac-machines en heeft inmiddels acht dieptrekmachines en vijf schalensluitmachines. ,,Multivac is vooral een merk waar je op kunt vertrouwen,” zegt directeur Marcel Devilee. ,,Bij de machine van het goedkopere merk die we eens kochten waren de sealnaden slecht en hij liep niet lekker. De medewerkers vroegen of ik alsjeblieft weer een Multivac kon aanschaffen. De machines van Multivac draaien altijd en bij calamiteiten zijn de monteurs snel ter plaatse. We hebben bovendien een contract afgesloten voor preventief onderhoud. Natuurlijk kost dat iets extra’s, maar daarmee verlengen we ook de levensduur. Ik denk dat we het daarmee ruim terugverdienen.”

‘De voedingswaarde blijft behouden’

Voedingswaarde

Directeur Marcel Devilee laat ons bovendien een deel van zijn bedrijf zien. In lange, beschutte waterbakken kruipen kreeften rond en in een speciale koelcel hangt dry-aged vlees te rijpen. ,,Hoogwaardige kwaliteit is voor ons het allerbelangrijkste,” vertelt hij. ,,Daarom produceren we veel ingrediënten zelf. We hebben zelfs een eigen boerderij met 450 koeien. We hebben dus veel grip op de kwaliteit.”

Daily Fresh Food verpakt de maaltijdcomponenten rauw. Vervolgens worden ze een lange tijd op een relatief lage temperatuur verwarmd. “De lange verwarmingstijd zorgt voor een laag kiemgetal en daardoor zijn de producten dus lang houdbaar,” vertelt Bisselink. ,,Maar het belangrijkste is dat ook de voedingswaarde behouden blijft. De producten houden hun structuur en blijven rijk aan vitamines en mineralen.” De maaltijden worden geserveerd in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en restaurants. ,,Koks hebben geen tijd meer om vlees vijf tot zeven uur te laten garen,” vertelt Devilee. ,,Dus dat doen wij voor hen. Een voorbeeld zijn de vleesribjes. De koks doen ze nog even in de oven voor een krokant korstje. Menig restaurant is met dit soort producten bekend geworden.”

www.multivac.nl

Foto: De nieuwste schalensluitmachine van Multivac: de T700

Bron: Multivac