Meeste consumenten tegen verbod op vleesnamen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Meeste consumenten tegen verbod op vleesnamen

  • 15 oktober 2020

Zijn termen als ‘veggieburger’ en ‘vegaworst’ misleidend? Het Europees Parlement stemt op 19 oktober over een verbod op dit soort termen; ze zouden verwarrend zou zijn voor de consument. Bijna twee derde van de ruim 22.000 leden van het Radar Testpanel is het daar niet mee eens en is tegen een verbod. De meerderheid ervaart ook geen verwarring: “Worst kent iedereen. Vegaworst is de vegetarische variant.” Veel mensen vragen zich af of de EU geen belangrijker zaken heeft om zich mee bezig te houden. 

Bovendien, niet iedereen die verwarring ervaart, vindt ook dat de termen verboden moeten worden. Een fabrikant van plantaardige yoghurt speelde alvast slim op de discussie in: zij noemen hun producten in vervolg 'yog', zonder de 'hurt' - wat in het Engels 'pijn' betekent. Een verwijzing naar de afwezigheid van (dieren)leed bij het veganistische alternatief.

Dat de discussie veel stof doet opwaaien blijkt ook uit de petitie van ProVeg; een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de overgang naar een meer plantaardige levensstijl. Hun petitie tegen het verbod is op het moment van schrijven al bijna 130.000 keer is ondertekend. 

radar.nl

Bron: Radar