Foodvalley Champions 2020 bekend
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Foodvalley Champions 2020 bekend

  • 14 oktober 2020

De Nieuwe Melkboer, In Ovo en Grünten zijn uitgeroepen tot Foodvalley Champions 2020. De Nieuwe Melkboer viel op in de categorie Eiwittransitie. In Ovo onderscheidde zich binnen Circulaire AgriFood. Grünten kwam als beste uit de bus in de categorie Voeding & Gezondheid. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de Foodvalley Summits op 13 oktober. 

Eiwittransitie: De Nieuwe Melkboer

Met hun plantaardige variaties op zuivel van lokaal geteelde eiwitten als soja, gemaakt samen met lokale verwerkingspartners, geven de ondernemers vorm aan twee transities tegelijk: de verschuiving naar een meer plantaardig voedselpatroon en het verkorten van de keten. Begin november lanceert het bedrijf zijn eerste plantaardige zuivelproduct op de markt.

Circulaire AgriFood: In Ovo

In Ovo ontwikkelde een apparaat waarmee het geslacht van kippen in het ei snel en betrouwbaar te bepalen is. Alles in het bedrijf is gericht op het diervriendelijk maken en verduurzamen van productiesystemen. Wil Stutterheim, oprichter en directeur van In Ovo: “We gaan dit jaar de markt op met onze technologie.” 

Voeding & Gezondheid: Grünten

Het ontbijtproduct Veggie Oats van Grünten, in smaken geïnspireerd op taart, levert 25% van de dagelijkse aanbevolen groente-inname. Berend Eberson, oprichter van Grünten: “Via Foodvalley kunnen we nu samenwerken met partijen die ons helpen de houdbaarheid van ons product - die is nu tien dagen, maar we willen toe naar meer dan drie weken - te verlengen en zo de weg vrij te maken naar een plek in het schap.”

foodvalley.nl

Bron: Foodvalley