Introductie van Yog zonder Hurt
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Introductie van Yog zonder Hurt

  • 01 oktober 2020

Abbot Kinney’s, sinds twee jaar onderdeel van natuurvoedingsbedrijf Wessanen, maakt plantaardige alternatieven voor zuivel op basis van biologische kokosmelk, haver en amandelen. Een brief die zij eind augustus ontvingen van de Nederlandse en Belgische zuivelindustrie (NZO en BCZ) rondom het vermeend onrechtmatig gebruik van het woord ‘yoghurt’ op hun website en sociale media accounts, zorgde ervoor dat zij het woord nog eens onder de loep hebben genomen. Het woord ‘yoghurt’ blijkt eigenlijk geen goede match te zijn en daarvoor bedanken zij de zuivellobby in een openbare brief. Abbot Kinney’s noemt plantaardige alternatieven voor yoghurt voortaan ‘yog’, zonder de ‘hurt’, omdat hun producten vrij zijn van dierenleed en een stuk minder pijnlijk voor de planeet. Binnenkort lanceren de snelgroeiende pioniers nog meer nieuwe zuivelalternatieven die duurzaam, diervriendelijk en lekker zijn.

Plantaardig en duurzamer alternatief 

De conclusie van een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is helder: het huidige voedselsysteem is niet duurzaam. Plantaardig eten vormt ook een belangrijke sleutel in een toekomstbestendige voedseltransitie. Gijs van Maasakkers, co-founder van Abbot Kinney’s: “We willen de zuivelindustrie hartelijk bedanken voor hun brief, want toen we het woord ‘yoghurt’ gingen ontleden, besloten we om afstand te nemen van de ‘hurt’, wat in het Engels ‘pijn’ betekent. Voortaan houden we het op ‘yog’ zodat consumenten weten dat ze kiezen voor een plantaardig en diervriendelijk alternatief.” 

abbotkinneys.com

Bron: Abbot Kinney's